Jeugdvoetbal Unico Tongeren sluit seizoen af met wedstrijdjes tegen de ouders

Zaterdag 20 mei  vond er de feestelijke seizoen afsluiting plaats van Unico Tongeren ‘ Gratis jeugdvoetbal ‘ met een sfeervolle en gezellige namiddag. Men kon er ook supporteren tijdens wedstrijdjes van de jeugd tegen de ouders.

Aan het woord Voorzitter Peter Nelissen :  

Voorzitter zoals ik begrepen heb blijft het gratis jeugdvoetbal overeind?

Inderdaad, we blijven doorgaan tot de 9-jarige volledig gratis en de overige leeftijdsgroepen zullen enkel betalen voor hun kledij waar ze ook eigenaar van zijn, niks is van de club, ondanks de crisissen wat de maatschappij getroffen heeft.

Dit kan uiteraard alleen maar door de vele partners wat dit project steunen, daarom nog eens een dikke merci aan alle partners wat dit steunen. Uit dank ook de uitbeelding van de kinderen van Maes Containers ( volledig Unico) en Raja ( jeugd)  twee van onze hoofdsponsors. Iedere partner is natuurlijk even belangrijk maar om onze partners allemaal uit te beelden was jammer genoeg een onbegonnen opgave.

Spreken we over een geslaagd 1ste jaar van de fusieclub?

Ja en neen, de jeugd is een gigantisch succes met heel veel nieuwe leden en talenten. De senioren is het eigenlijk ja maar ook neen, de 1ste ploeg heeft op een haar na promotie gemist en de B ploeg de eindronde, maar gezien de vele gekwetsten is het wel een goed seizoen geweest.

Een succesvolle jeugdwerking betekend ook dat de groter ploegen talenten komen wegplukken?

Scouts lopen er wekelijks rond.... maar de meeste ouders kunnen wel relativeren, kinderen van 5, 6 ,7, 8, 9, 10 .... jaar moet je gewoon met hun vriendjes laten zolang ze maar bijleren. Maar als club zijn we wel fier als ploegen als KRC Genk, STVV, Standard de Liège om spelers komen kijken.

Dat betekent dat je als club goed werk levert met de kinderen. Uiteindelijk wie haalt het tot profvoetballer 0,01 procent. Als je geen uitzonderlijk talent bent waarom dan wel honderden euro's betalen per jaar om uiteindelijk even ver te staan aan het einde van de rit?

Wat ik dit jaar gemist heb is die éne grote stunt voor de maatschappij waar je ondertussen een patent op hebt?

Ja en met heel veel spijt in mijn hart hebben we dit jaar nog niks kunnen organiseren. 1ste jaar van de fusie heeft heel veel tijd en energie gekost.

Maar schrijf toch al maar op dat we voor de Nationale feestdag iets in petto hebben. We moeten inderdaad nog iets doen voor de Tongerse minderbedeelden!

Mogen we ondertussen weten wie gemaskerde voetballer is?

Nog heel even geduld. Ik hoor zoveel gekke namen Carcela, Vandamme, Vossen , Buyens..... mensen fantaseren graag. Uiteraard is het voor ons een ploegske in 3de provinciale een megatransfer maar met een speler wat nog ambitie heeft.

Wat is het geheim van uw succes formule?

Er is geen geheim. Gewoon een familieclub met grotendeels Tongenaren waar de jeugd even belangrijk is als de 1ste ploegen en waar de partners op handen gedragen worden, maar dat alles lijkt me volkomen normaal! 

Voorzitter, succes in jullie 2de jaar en hopelijk met een promotie !