Second-serve: Tongeren plaats inzamelboxen voor sportkleding en sportschoenen

In 2018 lanceerde de sportdienst van de stad Tongeren Second-serve, de Tongerse webwinkel met gratis sportkleding en sportschoenen voor maatschappelijk kwetsbare jongeren. De stad Tongeren plaatst nu inzamelboxen. Zo kun je makkelijk je nog bruikbare sportkleding doneren.

Evelyne Stassen, schepen van Sociale Zaken: “Om meer zichtbaarheid en het inzamelen van sportkleding te vergemakkelijken hebben we inzamelboxen laten maken. Via deze boxen zamelen we sportkleding en sportschoenen in, die we dan in de webshop gratis kunnen aanbieden aan kinderen van kwetsbare gezinnen. Op die manier trachten we één van de grootste drempels tot sportbeleving bij deze groep weg te nemen.”

“De inzamelboxen worden geplaatst in de Tongerse sporthallen. Als de jongeren dan uit hun sportkleding en/of sportschoenen zijn gegroeid, kunnen ze deze meebrengen naar de training en gelijk deponeren in de inzamelbox. Zo hoeven de ouders niet nog eens extra rond te rijden om deze binnen te brengen en besparen we hun een extra rit,” besluit Patrick Jans, schepen van Sport.

De inzamelboxen zijn een creatie van Uw Idee uit Tongeren met inbreng van de Serviceclubs Rotary, Fifty-one en Lions. Op de inzamelboxen pronkt Dieter Kersten, peter van Second-serve, met een dikke duim omhoog om jou te bedanken.