Belgian Cane Corso days in het Pliniuspark in Tongeren

Gepubliceerd op 5 juni 2023 om 15:46

Afgelopen weekend organiseerde de Belgian Cane Corso Club onder een stralende zon de zesde editie van haar tweedaags evenement ‘Belgian Cane Corso days’ in het Pliniuspark Tongeren. Het event volledig in het teken stond van het Italiaanse hondenras “Cane Corso Italiano”.

Hondententoonstellingen, demonstraties gehoorzaamheid en africhting, advies over training en opvoeding, maar ook animatie voor jong en oud en veel sfeer: net zoals afgelopen jaren bood het programma voor ieder wat wils.

“Met tal van bezoekers en ruim 100 deelnemers uit België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Denemarken, Italië en Servië kijken we terug op een geslaagde editie”, aldus voorzitter en oprichter Katja Chtuka, zelf woonachtig in Italië sinds 2017 maar geboren en getogen in Tongeren.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Wetteren, maar net als vorig jaar weken ze voor dit evenement uit naar Tongeren. Een uitstekende locatie, gezien het Romeinse verleden van de stad én van de Cane Corso, die van oorsprong een Romeinse strijdhond is.

Kers op de taart was het bezoek van de “Oude Belgen” op zondagnamiddag, die in tenue en met een knipoog naar het verleden zorgden voor een mooie afsluiter van het evenement.

Het merendeel van de opbrengsten van de Belgian Cane Corso days zal worden geschonken aan het onderzoek naar kanker bij honden. “Onze dank gaat uit naar allen die afgelopen weekend hun steentje hebben bijgedragen om dit mogelijk te maken, in het bijzonder de vele sponsors van tombolaprijzen en onze vrijwilligers die keer op keer bereid zijn de schouders er onder te zetten om er een succes van te maken en we zijn Stad Tongeren dan ook zeer erkentelijk dat we ook dit jaar gebruik mochten maken van Pliniuspark”, aldus de voorzitter.