Organisatoren kleuter-tweedaagse staan klaar om 1000 kindjes te ontvangen


Op maandag 12 en dinsdag 13 juni organiseerde de jeugddienst voor de 4de keer een kleuter-2-daagse. Met deze speeldagen komen ze tegemoet aan de vraag van de kleuterscholen voor een alternatief voor hun jaarlijkse schoolreis. Tegelijkertijd ervaren zij ook de verschillende mogelijkheden die het Pliniuspark biedt.

Patrick Dewael, burgemeester : “Het einde van het schooljaar is in zicht en de tijd van schoolreizen en sportdagen breekt dus aan.

Het aanbod is groot maar hogere inkomprijzen en vervoersonkosten maken dat scholen steeds vaker op zoek gaan naar alternatieven. De stad Tongeren speelt daar op in met de organisatie van jaarlijks terugkerende kleuter tweedaagse.”

An Christiaens, schepen van Jeugd : “Sinds de vraag van de Tongerse kleuterscholen om voor hen een leuke speeldag ter vervanging van een dure schoolreis te organiseren is er in juni onze kleuter 2 daagse. De scholen komen op één van beide dagen. Elke klas krijgt een vaste startactiviteit toegewezen. Daarna kiezen ze zelf  welke van de andere activiteiten en in welke volgorde ze nog doen. Dit maakt dat elk klasje op haar eigen tempo kan rondgaan.  In totaal zullen een 1000-tal kleuters naar de Mulkenhal afzakken.

Tijdens de speeldagen kan de jeugddienst rekenen op de hulp van de  leerlingen van de VIIO, de SIBBO en het Atheneum Tungrorum, vrijwilligers van de Schakelaar, de sportdienst en het Kinderparadijs. Zonder hen zou het onmogelijk zijn om dit te organiseren. ”