J-team Tongeren geeft het Regulierenplein extra kleur

Het J-team (kindergemeenteraad) van Tongeren geeft het Regulierenplein extra kleur door het plaatsen van 18 versierde vogelkastjes. Het team is samengesteld uit 13 jongeren.

Patrick Dewael, burgemeester: “We vinden het belangrijk om de kinderen uit de kindergemeenteraad te betrekken in ons beleid. Door te zetelen in de kindergemeenteraad krijgen ze de kans om hun ideeën en wensen mee te delen. Op die manier kunnen ze advies geven aan het bestuur over het te voeren beleid dat gelinkt is aan hun leefwereld. Zo kunnen de kinderen de schakel zijn in beslissingsprocessen die hen aanbelangen. We ondersteunen dan ook met plezier hun idee van de vogelkastjes.”

“Via de wekelijkse bijeenkomsten zochten onze kinderen naar een project om onze stad mooier en aangenamer te maken. We hebben verschillende brainstormsessies georganiseerd. Hier kon het J-team zijn top 3 van projecten die hen nauw aan het hart liggen naar voor schuiven. Zij hebben ervoor gekozen om het Regulierenplein extra kleur te geven door het plaatsen van versierde vogelkastjes. Ze kregen elk 1 of meerdere kastjes mee naar huis om  ze thuis te versieren. Sommige  jongeren hebben zelfs een lokale kunstenaar gevraagd om een kastje te pimpen,” An Christiaens, schepen van Jeugd.

“We hebben dit project gekozen omdat we vonden dat Tongeren nog wat extra kleur kon gebruiken en daar hebben wij nu voor gezorgd. Het was super tof dat we deze vogelhuisjes zelf mochten versieren. We hebben er veel plezier aan beleefd en op die manier heeft Tongeren een deeltje van ons allemaal in zich. Het is ook goed voor de vogeltjes in de natuur. Ze hebben nu nog meer goede en geschikte schuilplekken,” besluit Milan Tans, lid van de kindergemeenteraad.