Nieuwe anonieme voertuigen voor politie Tongeren-Herstappe

Vandaag neemt de politie Tongeren-Herstappe twee nieuwe anonieme voertuigen in gebruik. Met deze voertuigen beschikt de politiezone over een divers wagenpark zodat men in alle mogelijke omstandigheden op een professionele manier kan tussenkomen.

Geert Luypaert, korpschef politie Tongeren-Herstappe: “Ik ben verheugd om vandaag de sleutels van deze twee nieuwe anonieme voertuigen in ontvangst te mogen nemen. Dit zal niet alleen de veiligheid en efficiëntie van onze interventiedienst vergroten, maar ook de dienstverlening naar onze burgers aanzienlijk verbeteren.”

 Beide voertuigen werden aangeschaft via het raamcontract van de federale politie.

“Door de aanschaf van deze politievoertuigen toont onze politiezone haar voortdurende toewijding aan de veiligheid en het welzijn van onze inwoners. Nu kunnen onze agenten nog effectiever en efficiënter te werk gaan om alzo de veiligheid van de Tongenaar te waarborgen,” zegt Patrick Dewael, burgemeester.

De voertuigen van het merk BMW model X3 30e plug in hybride zijn milieuvriendelijk en vergroenen het wagenpark van de politie Tongeren-Herstappe. Hiermee benadrukt de politie haar inzet voor duurzaamheid en de vermindering van haar CO2-uitstoot.

De voertuigen kunnen zowel in een stadsomgeving als in landelijk gebied, waarbij landbouwsluizen overbrugd kunnen worden, gemakkelijk ingezet worden. Door de vierwielaandrijving en voldoende power kan er veiliger en sneller gereageerd worden in noodsituaties en wordt er gezorgd voor een betere dienstverlening aan de inwoners van onze politiezone.

“Eén van beide voertuigen zal voornamelijk gebruikt worden door onze wachtleider om bijstand te bieden aan de ploegen op het terrein bij significante misdrijven en tussenkomsten waar zijn aanwezigheid vereist is,” zegt Geert Luypaert. “Het andere voertuig zal ingezet worden door de basiskaders van onze interventiedienst hoofdzakelijk om overlastproblemen  op een discrete en efficiënte manier aan te kunnen pakken,” besluit Geert Luypaert.

“Deze voertuigen zijn een investering in de toekomst van de politie Tongeren-Herstappe en de inwoners van onze politiezone. Door voortdurend te investeren in verbeteringen en het updaten van het wagenpark, toont onze politiezone een sterke inzet om de hoogste normen van professionaliteit en dienstverlening te handhaven,” zegt Patrick Dewael.