Slothappening zomerwerking Tongeren

Op vrijdag 25 augustus organiseerde de speelpleinwerking van Tongeren ook dit jaar weer een slothappening van de zomerwerking in Hal P.  Ouders, grootouders, broers en zussen,…mochten  meegenieten van de sketches die de kinderen in mekaar hadden gestoken. Tijdens de pauze en na afloop werd iedereen getrakteerd op gratis frisdrankjes.

Tijdens de schoolvakanties nemen dagelijks honderden kinderen deel aan één van de vele kampen die er georganiseerd worden. Onze staddiensten - jeugd, kinderopvang en sport - zorgen telkens weer voor een mooi en uitgebreid aanbod. Wekelijks kunnen onze kinderen kiezen tussen verschillende sportkampen of de kleuter- en speelpleinwerking. Voor elk wat wils!”, zegt burgemeester Patrick Dewael.

Nu dat de zomer stilaan teneinde loopt sluiten we traditiegetrouw af  met een slotmoment voor de deelnemers van de speelpleinwerking en de kleuterkampjes van onze kinderopvang het Kinderparadijs. Nog een laatste keer genieten de kinderen samen met hun begeleiders en monitoren van de zomerwerking. Voor de speelpleinwerking is dit in het thema ‘The Greatest Showman’. De kleuters van het Kinderparadijs dompelen zich onder in de wereld van de wondere sprookjes en verhalen,” besluit An Christiaens, schepen van Jeugd.

Deze zomer waren er tussen de 100 en 200 kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar dagelijks paraat op de zomerwerking. Een 50-tal monitoren zorgden de gehele zomer voor verschillende activiteiten in negen thema’s.