Eerstejaars krijgen gratis brooddoos en drinkfles

Alle eerstejaars van de Tongerse basisscholen krijgen een gratis  brooddoos en drinkfles aangeboden van de stad Tongeren. Dit is een initiatief van de milieudienst.

Patrick Dewael, burgemeester: “Afval  sorteren is intussen vanzelfsprekend in onze scholen. Ook wordt er het preventieprincipe toegepast: Wat we niet produceren moeten we niet kwijt. Als stadsbestuur dragen wij graag ons steentje bij door het aanbieden van een gratis brooddoos en drinkfles aan alle eerstejaars van onze Tongerse basisscholen.”

“Ook dit jaar bieden we zowat 350 leerlingen een gratis brooddoos en drinkfles aan. We hopen de leerlingen en hun ouders hiermee aan te zetten in de toekomst geen plastic wegwerkzakjes, plastic folie of aluminiumfolie meer te gebruiken,” zegt Jeannine Vanvinckenroye, schepen van Onderwijs.

“Zelfs met kleine inspanningen als deze zetten we een grote stap in het verkleinen van de afvalberg. Zo leren we de kinderen afval te vermijden. Een brooddoos en drinkfles gaan immers meerdere schooljaren mee,” besluit Patrick Jans, schepen van Milieu.