Met video: Tongerse brandweermannen verkopen kalenders voor goed doel

Zondag 3 september waren onze Tongerse brandweermannen paraat op de antiekmarkt met de verkoop van hun kalender ten voordele van de “Stichting Brandwonden”.

Samen met de collega brandweermannen van hun post Tongeren, en in samenwerking met de Opleiding fotografie van Avondonderwijs Qrios (campus viio) hebben ze een kalender voor 2024 ontwikkeld.

Er zullen 9 brandweermannen ondersteund door 2 logistieke manschappen het traject Tongeren-Blankenberge afleggen in 5 dagen, de afstand is een 198km. Dagelijks zullen ze overnachten in verschillende brandweerkazernes die op het uitgestippeld traject liggen, hetzij Tienen, Vilvoorde, Wetteren, Aalter om dan in het groots binnen gehaald te worden te Blankenberge.  We starten deze wandeling op dinsdag 26/09/2023 en zullen aankomen op 30/09/2023

Ze hebben ervoor gekozen om hen niet per kilometer te laten sponsoren, maar een gewone rondgang te organiseren. De volledige opbrengst die zal opgehaald worden, gaat integraal naar het goede doel dat ze gekozen hebben, dit betreft "Stichting Brandwonden" (www.brandwonden.be).

De kalenders kunnen zijn ook online te bestellen via de QR-Code onderaan het artikel.

Brandweerpost Tongeren wil op deze manier een hart (€) onder de riem steken voor alle kinderen en volwassenen die te lijden hebben aan de gevolgen van brandwonden.

U kan helpen door onze wandeltocht te ondersteunen, De slachtoffers en de leden van Post Tongeren (Hvl-Zuidwest Limburg) zullen u eeuwig dankbaar zijn.

 Ook te volgen op Instagram: heroes_walk_to_heal_the_wounds