Tongerse kunstenaar Flipka schenkt kunstwerk aan Campus Sint-Jan

Het kleurrijke kerkje op de site van Julianus werd overgebracht naar Campus Sint- Jan in Tongeren. Het was een zeer spannende dag, het verplaatsen was niet zo gemakkelijk, maar werd tot een goed einde gebracht.

“Wie heeft er interesse in mijn werk?”. Deze vraag stelde kunstenaar Flipka op zijn sociale media.

Lang moesten ze bij Campus Sint-Jan daar niet over nadenken. Natuurlijk wilden ze dit mooie werk, dat n.a.v. de kroningsfeesten in opdracht van de Stad Tongeren gemaakt werd.

Flipka had wel een aantal voorwaarden maar na een eerste gesprek, bleek dat ze daar wel aan voldeden. Ze zijn als centrumschool dan ook mooi gelegen langs het stadspark ‘De Motten’, waardoor het kunstwerk zichtbaar blijft voor de vele passanten.

“We zijn natuurlijk ook verbonden met de kroningsfeesten door onze eigen groep ‘de Opdracht’. En ons muzisch project in januari draait rond kunst. Het werk blijft een kunstwerk en krijgt geen andere functie. Onze leerlingen gaan kunst leren waarderen en beschouwen. We zijn Flipka dus heel erg dankbaar dat hij voor onze school ‘Campus Sint-Jan’ koos”, aldus de schooldirectie.