Tongeren laat openbare verlichting ’s nachts opnieuw branden

Een jaar geleden besliste de stad Tongeren om ’s nachts (tussen middernacht en 5 uur ‘s ochtends) een deel van de openbare verlichting te doven.  Vanaf 16 oktober zal de openbare verlichting  
’s nachts opnieuw overal branden.

Patrick Dewael, burgemeester: “We hebben beslist om de openbare verlichting ’s nachts na middernacht niet langer te doven. De energieprijzen zijn intussen weer gedaald en het doven van de verlichting ’s nachts leidde bij heel wat inwoners tot een onveilig gevoel op straat. Uiteraard vinden wij het als bestuur belangrijk dat onze burgers zich veilig voelen op straat. Daarom hebben we beslist om de openbare verlichting ’s nacht terug te laten branden.”

“We hebben destijds ervoor gekozen de openbare verlichting te doven tussen middernacht en 5 uur ’s ochtends omdat de energieprijzen erg hoog waren. We merken nu dat we door het doven van de verlichting maar een kleine besparing realiseren. We realiseren een hogere besparing (- 50%) door het vervangen van de oude openbare verlichting door dimbare LED-verlichting. De Led-verlichting geeft ook een witte lichtbundel en zorgt daarmee voor een groter veiligheidsgevoel op straat,” besluit Jeannine Vanvinckenroye, schepen van Openbare Werken.

Zit je toch nog met vragen of bezorgheden over deze nieuwe maatregel? Dan kan je steeds terecht bij onze dienst op het nummer 012 800 008 of via meldpunt@stadtongeren.be.