Met video : Ambiorix Run lokt 400 sportievelingen tijdens jubileumeditie naar Tongeren

Tongeren – Het aangename nazomer weer in Tongeren zorgde voor een prachtige 10de editie van de Ambiorix Run. Zo’n 400 lopers verspreid over de kidsrun, 5 en 10 kilometer bestormden de wegen waar Ambiorix de Romeinen versloeg.

Feest in Tongeren want de Ambiorix Run vierde zijn 10 jarig bestaan. Zoals altijd konden de deelnemers kiezen tussen een 500 meter kidsrun, een 5 en een 10 kilometer. Sommige deelnemers waagden zich zelfs aan zowel de 5 als de 10 kilometer over de heuvelachtige wegen achter het Pliniuspark. Het zonnetje tenslotte zorgde voor aangename temperaturen met alleen maar blije gezichten bij de deelnemers, supporters en organisatie. Een geslaagde feesteditie!

De kidsrun was weer een prachtig een kijkstuk! Een ware lust voor het oog om deze kleine sportievelingen door het Pliniuspark te zien razen. Aan de finish kregen ze allen hun verdiende medaille.

Even later was het dan aan de deelnemers van de 5 kilometer. De gebroeders Simon en Bram Eeckhout zorgde voor een zeer mooi en sportief moment door hand in hand als 1 en 2 over de finish te lopen. Bram Rouffa vervolledigde 20 seconden later het podium. Bij de dames won plaatselijke atleet van ADD, Isabelle Sluijsmans voor Kyra Vanschoonwinkel en Jonalien Lismont.

Als slot van deze jubileumeditie kregen we de 10 kilometer. Het ging vanaf de start meteen snel in de kopgroep. Een sterk deelnemersveld zorgde voor zeer snelle tijden. Bij de dames won Irene Tosi voor Martine Peeters en Leentje Hellemans. Bij de heren staat er dit jaar geen maat op Sam Nulens, hij won overtuigend voor Simon Eeckhout. Knappe prestatie van Simon na zijn overwinning op de 5 kilometer een uur eerder. Arnaud Renard vervolledigde het podium op een derde plaats.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie en bedankt al haar partners om deze wedstrijd mee mogelijk te maken.

5km
Dames -35
1. Kyra Vanschoonwinkel
2.
Jonalien Lismont
3. Noah Vanschoonwinkel

Dames +35
1. Tamara Mechelmans
2. Joke Hellemans
3. Judith Sluijsmans

Dames +45
1. Isabella Sluijsmans
2.
Cécile Paps
3. Myriam Roovers

Dames +55
1. Karen Pelgrims
2. Henriette Plevoets
3. Rolande Renwart

Heren -35
1. Simon Eeckhout
2. Bram Eeckhout
3. Bram Rouffa

Heren +35
1. Ruben MAx
2. Peter Vossius
3. Christophe Stevens

Heren +45
1. Raf Clerinx
2. Rudy Coox
3. Dave Delanoy

Heren +55
1. Sammy Timmermans
2. Guido Boghe
3. Jos Rouffa

10km
Dames -35
1. Martine Peeters
2. Julie VAngeel
3. Kelly Haex

Dames +35
1. Irene Tosi
2. Leentje Hellemans
3. Linda Lenaerts

Dames +45
1. Sandrine Host
2. Sarah Van Slycke
3. Nicky Schepers

Dames +55
1. Els Geerits
2. Leen Vankrunkelsven
3. Sylvie Martens

Heren -35
1. Sammy Nulens
2. Simon Eeckhout
3. Brecht Nassen

Heren +35
1. Arnaud Renard
2. Christophe Roosen
3. Kevin Beusen

Heren +45
1. Gert Moermans
2. Hans Verbist
3. Nico Vanrusselt

Heren +55
1. Eric Warholomeesen
2. Benny Hoskens
3. Marc Hiemeleers