Aanspreekpunt politie opnieuw in Praetorium

Vanaf maandag 2 oktober opent de politiezone Tongeren-Herstappe opnieuw een aanspreekpunt in het administratief centrum Praetorium, Maastrichterstraat 10.

Patrick Dewael, burgemeester: "Wegens verbouwingen in ons administratief centrum is er een tijdje geen aanspreekpunt van de politie geweest in het Praetorium. Vanaf vandaag kan de Tongenaar er opnieuw terecht voor hulp, een informatieve vraag aan de politie of voor een eenvoudige aangifte zoals het verlies van een rijbewijs of reispas. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. De politiebeambte zal u professioneel en klantvriendelijk te woord staan."

Openingsuren van het aanspreekpunt Praetorium (naast de snelbalies):

  • maandag en woensdag van 14 tot 17 uur
  • donderdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur

Het nieuwe lokaal van het aanspreekpunt in het Praetorium voldoet aan alle veiligheidsnormen. Zo is het lokaal o.a. een afgesloten ruimte voorzien van kogelwerend glas.

"Voor een niet-dringende aangifte, klacht of melding moet u bij onze burelen in de Blaarstraat 99 zijn. Wist u dat u makkelijk en snel online een afspraak maakt? Een afspraak maken kan via www.lokalepolitie.be/5380 of op het nummer 012 25 90 00. Met een online afspraak verliest u geen tijd meer aan de balie. Bovendien verloopt de aangifte discreter", aldus korpschef Geert Luypaert.

"We zijn ervan overtuigd dat dit aanspreekpunt een meerwaarde is voor de Tongenaar. Het verhoogt niet enkel het veiligheidsgevoel van de burgers maar ook van het stadspersoneel werkzaam in het Praetorium," besluit burgemeester Patrick Dewael.