Tongerse Monopoly vanaf nu te koop, met pionnen in de vorm van Ambiorix


Deze officiële Monopoly uitgave, gerealiseerd door spellenontwikkelaar Groep 24 en onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het welbekende spelconcept: kopen en verkopen. Alleen doe je dat in deze versie niet enkel met winkelstraten maar wel met de mooiste, meest aantrekkelijke en bekendste plaatsen uit de stad.

Er is doelbewust gekozen voor een uiteenlopende samenstelling op het spelbord, klinkt het: “Op deze manier tonen we alle aspecten die de stad te bieden heeft, en dat zijn er heel wat” aldus Dries Slootmans van Groep 24.

“Gaande van de Grote Markt en het Sint-Catharinabegijnhof, tot de Maastrichterstraat en het Teseum. Naast tal van bekende locaties uit het stadscentrum bevat het spelbord ook duidelijke verwijzingen naar de deelgemeenten.

Tongeren is alom bekend voor zijn prachtige historische gebouwen. Deze konden dan ook niet ontbreken in Monopoly Tongeren. Zo zijn onder andere de Luikerpoort, de Romeinse omwalling, de Moerenpoort en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek opgenomen in deze editie. Alle vakjes werden trouwens getekend door tekenaar Franky Drappier.

Eerder dit jaar werd er rond het spel een verkiezing/poll georganiseerd om de populairste sportvereniging te verkiezen. De inwoners mochten stemmen op hun favoriet, de winnaar zou een plaatsje op het spelbord vereeuwigd zien. Dance Collectiv haalde ruim 2500 van de bijna 12.600 stemmen en wist zo met de eer te gaan lopen. Zij zullen met hun logo terug te vinden zijn op Monopoly Tongeren.

De Kans- en Algemeen Fondskaartjes werden eveneens aangepast. Zo kan je geld ontvangen voor de organisatie van de Kroningsfeesten of omdat je authentieke meubelen verkoopt tijdens de antiekmarkt. Ook ADD Tongeren, de eervolle tweede uit de poll, krijgt een verwijzing in één van de kaartjes.

Monopoly Tongeren is vanaf vandaag beschikbaar in de lokale handel en via www.MONOPOLYSTORE.be/tongeren