Dag van de jeugdbeweging in Tongeren

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 om 11:59

Op vrijdag  20 oktober vieren we de 23ste “Dag van de jeugdbeweging”. Alle leden en oud-leden trekken  die dag hun jeugdwerkuniform aan om naar  school of de werkplaats te gaan.   

Patrick Dewael, burgemeester: “In Vlaanderen zijn 9 organisaties actief bezig met het organiseren van wekelijkse activiteiten voor de jeugd.  Samen zijn ze goed voor een 290.000 leden en leiding. Op Vrijdag 20 oktober zetten we het engagement van onze lokale leidingsploegen in de verf. Ieder weekend zorgen zij ervoor  dat zo’n 1.000 kinderen  zich kunnen uitleven in één van de verschillende jeugdbewegingen.”

Onze stad telt 15 verenigingen, goed voor zo’n 1.000-tal jongeren en een 140-tal begeleiders. Naast de wekelijkse activiteiten organiseren de verenigingen eet- en bonte avonden, wafelverkopen, weekendjes en een jaarlijkse zomerkamp.

In Tongeren werden zo’n 400 ontbijten voorzien voor de leden van negen jeugdbewegingen. Door de regen werd het ontbijt verplaatst van het Stadhuisplein naar de Eburonenhal.

Nieuw dit jaar waren de spelletjes die de kinderen en jongeren moesten doen alvorens ze hun ontbijt kregen

“Iedereen die vrijdag tussen 7.30 en 8.30 uur ‘s . deze avond vertrekken twee bussen met de leidingsploegen naar de provinciale fuif ‘Nacht van de jeugdbeweging’. Deze gaat door in de Lmburghal in Genk. Ook de inkomkaarten werden door de jeugdraad aangekocht. Zo zorgen we ervoor dat ze zich op een veilige manier kunnen verplaatsen”, besluit An Christiaens, schepen van Jeugd.

Het ontbijt werd mogelijk gemaakt met steun van de Tongerse bakkersbond.