‘Samen Tafelen met Senioren’ nu ook in SIBBO Tongeren

‘Samen Tafelen met Senioren’ nu ook in SIBBO Tongeren

Vanaf nu kunnen Tongerse senioren ook in SIBBO Tongeren ‘Samen Tafelen’. Eénmaal per week kunnen ze er terecht voor een warme of koude maaltijd aan een democratische prijs van 8  euro (water en koffie inbegrepen).

Patrick Dewael, burgemeester: “Het project ‘Samen Tafelen’, een succesvol voorbeeld van buurtgerichte zorg, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de lancering van ‘Bistro SIBBO’, het vijfde initiatief om gemeenschapsverbinding te bevorderen door samen te eten. 'Samen Tafelen' staat bekend om op een natuurlijke en spontane manier verbinding te creëren in dorpen en buurten. Deze buurgerichte aanpak heeft een nieuw hoogtepunt bereikt met de opening van "Bistro Sibbo," waar iedereen die van een heerlijk dagmenu (soep, hoofdgerecht en dessert) wil genieten en graag in goed gezelschap eet, welkom is. ‘Bistro SIBBO’ opent iedere donderdagmiddag haar deuren.”

Het initiatief is een samenwerking met SIBBO Tongeren, de School voor Buitengewoon Secundair Onderwijs, en biedt de scholieren van de opleiding grootkeukenmedewerker de mogelijkheid om nieuwe leerervaringen op het gebied van bediening op te doen.

Directeur Erwin Bogaers van SIBBO Tongeren merkt op: "De oprichting van 'Bistro SIBBO’ was al geruime tijd in de maak. Vorig schooljaar legden we de eerste contacten met het lokaal dienstencentrum De Piepel. Met 'Bistro SIBBO' willen we bijdragen aan een warm verhaal dat buurtbewoners dichter bij elkaar brengt en nieuwe sociale contacten aanmoedigt."

De stad Tongeren ondersteunt het project met een financiële bijdrage, waardoor de school belangrijke aankopen zoals een koffiezetapparaat en soepverwarmer heeft kunnen doen.

 Evelyne Stassen, schepen van Sociale Zaken, benadrukt het belang van buurtgerichte zorginitiatieven: "Als stadsbestuur ondersteunen we initiatieven van buurtgerichte zorg van diverse initiatiefnemers. Met de seniorenverenigingen van Mal en Rutten begonnen we met 'Samen Tafelen voor senioren,' een succesvol concept dat nu ook de landelijke Gilde en een vrijwilligerscollectief heeft geïnspireerd om soortgelijke initiatieven op te zetten. Met 'Bistro SIBBO' opent het vijfde initiatief zijn deuren, waardoor we samen zorgen voor meer kansen op gezellige en gezonde sociale contacten in buurten en dorpen."

 Praktische informatie:

  • Waar: Corversstraat 33, Tongeren
  • Hoe laat: De deuren openen om 11.30 uur (op donderdag)
  • Inschrijven: Ter plekke (voor de volgende week) of telefonisch via 012 26 03 70
  • Kostprijs: 8 euro (water inbegrepen, andere dranken tegen democratische prijzen verkrijgbaar)

 Heeft jouw vereniging interesse om in het najaar een ‘Samen Tafelen met Senioren’ initiatief op te starten? Contacteer dan onze coördinator buurtgerichte zorg, Brecht Jans, op het nummer 012 24 24 37 of brecht.jans@depiepel.be .