Ridders van Heco openen weer het Teungers Carnaval

De Ridders van Heco openden op zaterdag 11 november voor de 28ste keer het Teungers carnavalsseizoen. Deze keer onder het gezag van  Prinses Laura I en jeugdopperridder Louis I.

Rond 9 uur kwamen heel wat carnavalisten samen in de feesttent aan café Op ’t Hoekje, waaronder ook de Nationale Prinses van België Jessica I  en de Europa Prins, iedereen was zeer welkom en werd getrakteerd op lekkere koffiekoeken en koffie.

De Ere genodigden zijn dit jaar De Varkenskoppen uit Vilvoorde ,De blauwe duikers uit Lommel en De Ridders van de Kattekop Haren.

Tegen de klok van half elf trokken de Ridders van Heco met de vele carnavalisten in stoetsgewijs onder muzikale begeleiding van de zotte harmonie “ De Boggetse Kook uit Bocholt “ naar de feesttempel zaal Volksontwikkeling.

Om 11:11 uur verwelkomde voorzitter Jean Smullenberghs iedereen en werd het carnavalsseizoen officieel geopend.

Ook werden drie Ere Ridders verkozen, deze zijn dit jaar Johan Kuipers saenz van café stadhuis, Bert Philippaerts ,de man die zorgt voor vervoer in onze stoeten en tenslotte Steegen Guido jaren bevriend met onze vereniging en een geweldige garçon.

Het was een spetterend carnavalsfeest met optredens van Frans Theunisz. , John Tana, Fred Lorett en Karel Verspaget.

Foto's Lisette Lenaers