Cambio autodelen van start in Tongeren

Vandaag wordt het startschot gegeven voor de lancering van Cambio autodelen in Tongeren.  Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op 1 locatie in Tongeren dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven).

 

“Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Tongeren  een auto uitlenen via het autodeelsysteem Cambio,” zegt Patrick Dewael, burgemeester. “Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s.  Wie bij Cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt.”

 

Een Cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt.  Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoeft men zich niks aan te trekken, Cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2e wagen.

 

Geert Gisquière (Cambio autodelen Vlaanderen): “Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11.000km per jaar met de wagen rijdt.  Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij Cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt Cambio wel een interessant alternatief voor de 2e wagen in het gezin?  Meer dan 65.000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België, we hopen dat ook de inwoners van Tongeren enthousiast zullen gebruik maken van deze gedeelde auto’s.”

 

Patrick Jans, schepen van Milieu: “Wie in Tongeren wil autodelen, kan terecht op de bovengrondse parkings langs het AC Praetorium en stadsarchief, gelegen in de Vermeulenstraat. Er wordt gestart met 1 elektrische en 1 brandstof (benzine) deelwagen, met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. De stad ondersteunt deze dienst. Het initiatief komt immers tegemoet aan de lokale parkeerdruk (één Cambio-wagen vervangt immers minstens 8-13 particuliere wagens in de buurt) en draagt mee een steentje bij tot het milieu. De deelwagens zullen ook gebruikt worden door personeel van de stad Tongeren, wat ons ertoe in staat stelt om het huidig leasingcontract voor vier dienstvoertuigen, dat in 2024 afloopt, te wijzigen naar een leasing van twee voertuigen.” 

 

Cambio autodelen in Vlaanderen/België

Cambio biedt haar diensten al aan in 80+ steden en gemeentes in Vlaanderen. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een systeem als Cambio en de groep gebruikers groeit dan ook voortdurend aan. De kaap van 68.000 gebruikers in België werd dan ook al ruimschoots  overschreden. In totaal hebben zij ca 2.400 deelauto’s tot hun beschikking.

 

Hoe werkt Cambio autodelen?

Wie aansluit bij Cambio krijgt toegang tot het Cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst.

 

Reserveren kan dag en nacht via de CambioApp, via de website of telefonisch. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de CambioApp.

 

Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement (4, 8 of 22 euro – formule op ieders maat) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik. Wie veel rijdt betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die ene of paar ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof!, …), vaste kosten vallen weg.

 

Proefaanbod

Inwoners van Tongeren die nu aansluiten bij Cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat Cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten
(waarde: €35) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten.
Kortingscode  TONGERENDEELT23  – enkel voor inwoners van Tongeren en geldig tot 31/12/2023.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over Cambio autodelen kan men terecht bij Cambio op nummer 09 242 32 15 of op www.cambio.be .

Inwoners van Tongeren kunnen ook langskomen op een infomoment op maandag 4 december om 19.30 uur in de Ambiorixzaal van het AC Praetorium, Maastrichterstraat 10.
Inschrijven via https://cambio.be/tongeren – deelname gratis en vrijblijvend.