Rollend door de feestdagen in Tongeren

Tongeren in december? Absoluut een must! De stad ademt warme gezelligheid dankzij sfeervolle verlichting en gedreven lokale handelaren die hun etalages in een magische kerstsfeer brengen. Maar dat is niet alles! Tongeren trakteert dit jaar op een rolschaatspiste en een betoverende lichtprojectie op de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Ontdek het boeiende programma en laat je verrassen door de charme van Tongeren in het najaar.

NIEUW: 15 december – 7 januari: rolschaatspret & lichtprojectie Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, Stadhuisplein
Vier de jaarwisseling op wieltjes! Tongeren introduceert een duurzaam alternatief voor de traditionele ijspiste: een rolschaatsbaan op de Grote Markt. Kerstchalets en een betoverende lichtprojectie maken de Grote Markt magisch!

Een initiatief van de Verenigde Handelaars.

Liesbeth Vanhay, voorzitter Verenigde Handelaars

“In Tongeren rollen we letterlijk en figuurlijk de feestdagen in! De Verenigde handelaars hebben de krachten gebundeld en pakken uit met een nieuw initiatief. De rolschaatspiste brengt een frisse wind, 

Patrick Dewael, burgemeester

“December is de gezelligste maand van het jaar. Ik kijk al uit naar de vele initiatieven in onze stad: de koopweekends in december, de eindejaarsactie en uiteraard onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in open lucht op zondag 7 januari 2024. Alle Tongenaren zijn dan van harte welkom om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar!”

“Tijdens de koopweekends van december maken we het in Tongeren extra gezellig. Geniet van sfeervolle acts, luister naar de gezangen van kerstkoren en ga op de foto met de kerstman en zijn elfjes in het stadhuis, maar geniet vooral van de gezelligheid. Het is u zeker niet ontgaan, de gezellige en feeërieke kerstverlichting en –versiering in het centrum maken de Ambiorixstad nog mooier en aangenamer om te winkelen. Dit jaar sieren nog meer bomen en lichtjes het centrum. Terwijl u de kerstgeschenken uitkiest, maken wij het gezellig in de straten. Wat u dit jaar zeker niet mag missen is de rolschaatspiste op de markt, een initiatief van de Verenigde Handelaars. Een duurzaam initiatief voor een traditionele ijspiste. Een betoverende lichtprojectie maakt Kerst in Tongeren compleet” aldus Krijn Henrotte, schepen van Economie.

Programma hoogtepunten:

De hele maand december: eindejaarsactie
Koop lokaal en maak kans op een deel van de prijzenpot van maar liefst 25.000 euro

2, 3 en 16, 17 december: Koopweekend

3 december: Handmade & Art Festival, Stadhuisplein
Liefhebbers van kunst en ambacht kunnen zich laten betoveren door meer dan 50 getalenteerde standhouders met schitterende keramiek, juwelen, schilderijen en meer. Het ideale kerstgeschenk?

7, 14, 21 en 28 december: eindejaarsactie donderdagmarkt

Koop op de donderdagmarkt en win marktbonnen om te besteden bij je favoriete marktkramer(s).

 10 december: kerst in de Velinx

15 uur - Familievoorstelling Laika – Lucht (4+)

13 december: Kerstmarkt in De Piepel

Van 14.30 uur tot 17 uur

13 december: Kerst in de Velinx

15 uur - Familievoorstelling Het Wolk – Maan (2+)

 16 december: Vredeslicht van Bethlehem

18.30 uur: Fakkeltocht met aansluitend viering in de Basiliek

 16,17,20 & 23 december (van 14 tot 17 uur): Meet & Greet met de Kerstman, Stadhuis
Ontmoet de Kerstman en zijn medewerkers in het prachtig gerenoveerde stadhuis.

 17 december (10.00-18.00): Joe Pakjestruck, Grote Markt
Voor veel kinderen ligt er tijdens Kerst helaas geen cadeautje onder kerstboom. Daarom sporen Dina Tersago, Sven Ornelis, Anke Buckinx, Raf Van Brussel en Rani De Coninck iedereen aan om hun gulle hart te tonen en zoveel mogelijk pakjes te schenken aan een kind uit een kansarm gezin. Wil jij zo’n pakje geven? Kom naar de Joe Pakjestruck in Tongeren en zorg mee voor een magische kerst voor elk kind.