Den Athenee vlamt mee!

GO! BS Atheneeke Tongeren doet mee met de warmste week van Studio Brussel. Dit jaar is het thema 'opgroeien zonder zorgen', een thema dat ons nauw aan het hart ligt. Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken kinderen en jongeren vaak heel kwetsbaar.

"Onze school wordt elke dag geconfronteerd met kinderen die een enorme rugzak meedragen wegens zeer uiteenlopende thema's. Zij groeien NIET op zonder zorgen. Dit heeft van jongs af aan grote invloed op de rest van hun leven. We mogen onze ogen hier niet voor sluiten en helpen waar we kunnen. Dit doen we reeds dagelijks, op leerling- klas- en schoolniveau. Maar er is meer nodig! Wij doen daarom graag mee met een warme actie."

Warm is het dan ook te noemen.

De leerkrachten konden ambachtelijke soep aankopen. GO! BS Atheneeke zamelde via enkele (plus)ouder(s) gratis verse groenten in. Deze werden bereid tot een heerlijke verse soep met veel liefde klaargemaakt door enkele mama’s en juf Kim. De leerkrachten konden deze aankopen voor €5 per liter. Smullen!

Voor de leerlingen was er warme chocomelk met een beschuit voorzien met dit frisse weer. De melk kregen we gratis gesponsord door de lokale melkveeboerderij ‘Aan de melkautomaat’ te Vreren. De leerlingen van het kleuteronderwijs, lager en secundair onderwijs konden deze tijdens de speeltijd aankopen voor €1! Heerlijk!

Ook delen we via onze socials een oproep om een gift te doen bij onze actie. Zo kan ook het ruime publiek ons helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen.

“We hopen hiermee een mooie opbrengst te generen voor het goede doel. Wij maken mee het verschil! Want iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien en zonder zorgen te kunnen spelen, ravotten, puberen en lachen.”

Door al deze prachtige initiatieven konden we €400 storten! Onze harten werden er alvast warm van!