Dynamische borden aan scholen

De stad Tongeren hecht veel belang aan de veiligheid van de schoolgaande kinderen en  vervangt vaste zone 30 borden aan scholen door dynamische zone borden.

Patrick Dewael, burgemeester: “Het plaatsen van dynamische borden aan de scholen kadert in de visie van het stadsbestuur om te blijven investeren in de verkeersveiligheid aan de scholen. De vaste zone 30 borden vielen niet meer voldoende op in het straatbeeld. De dynamische borden springen meer in het oog en garanderen zo meer veiligheid.”

 “Verkeersveiligheid aan de scholen is een prioriteit voor het Tongerse stadsbestuur. Vorig jaar werden er al dynamische borden geplaatst in Vreren en Henis. Nu zijn de borden van de school in Piringen, Rutten en Lauw vervangen. Deze borden vallen meer op in het verkeer waardoor de aangegeven snelheidsbeperking beter gerespecteerd wordt,” zegt Jeannine Vanvinckenroye, schepen van Onderwijs.

“Een variabel bord dat een dynamische zone 30 aanduidt, zorgt ervoor dat alleen tijdens schooldagen en tijdens bepaalde uren een snelheidslimiet van 30 km/uur geldt in de afgebakende zone. Branden de LED’s van het bord niet, dan geldt de ‘normale’ snelheidslimiet van 50 km/uur,” besluit Patrick Jans, schepen van Mobiliteit.

De totale kostprijs van het project bedraagt € 52.000 incl. BTW waarvan € 25.000 incl. BTW wordt gesubsidieerd door Vlaanderen.