Met video: Rolschaatspiste en lichtprojectie op de Grote Markt in Tongeren

Vrijdagavond 15 december vond de grote opening plaats van de rolschaatspiste op de Grote Markt in Tongeren. Tongeren transformeert deze wintermaanden de Grote Markt tot een betoverende plek vol rolschaatsplezier en magische lichtprojecties.

Naast de piste staan er verschillende kerstchalets met drankjes en hapjes. Stad Tongeren zorgde ook voor een vuurspuwer met spectaculaire vuuracts.

De Verenigde Handelaars van Tongeren presenteren een feestelijk programma op de rolschaatspiste vol hoogtepunten voor jong en oud.

Patrick Dewael, burgemeester: "Met de rolschaatsbaan op de Grote Markt bieden we een duurzaam en feestelijk alternatief voor winterse pret. Hier genieten bezoekers niet alleen van het rolschaatsen, maar ook van een betoverende lichtprojectie op de historische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en het Stadhuisplein. De combinatie van het rolschaatsplezier en de magische lichtprojectie, omringd door sfeervolle kerstchalets, transformeert Tongeren in een winterse droomwereld. Een unieke ervaring die de feestelijke sfeer in onze stad versterkt."

Deze unieke combinatie van rolschaatsplezier (een organisatie van de Verenigde Handelaars Tongeren) en betoverende verlichting draagt bij aan een feestelijke en duurzame kerstsfeer in het hart van de stad.

Krijn Henrotte, schepen van Economie vervolgt: "Deze unieke rolschaatspiste op de Grote Markt transformeert niet alleen de stad maar biedt ook een feestelijk programma op wieltjes. Van live uitzendingen met Radio Boo tot een gezellige kerstsfeer op de Joe Pakjestruck en een betoverende rollerdisco met DJ. Laat de sfeer nog meer oplichten met de aanstekelijke muziek van Joe Hardy en zijn band, terwijl jonge rolschaatsers op 'Disney on Skates'-dag genieten van een magische middag. Na het werk ontspannen met een afterwork en swingende muziek, en het rolschaatsseizoen afsluiten met een bruisende viering van het Limburgs Carnaval op 7 januari. Een unieke beleving voor jong en oud!"