Succesvolle start van Cambio autodelen in Tongeren

In november 2023 werd met veel enthousiasme het startschot gegeven voor de introductie van Cambio autodelen in Tongeren. Deze flexibele autodeeloplossing, gevestigd op de Vermeulenstraat parking achter het AC Praetorium, biedt dag en nacht toegang tot een vloot van auto's voor zowel particulieren als organisaties en bedrijven.

 

Patrick Dewael, burgemeester: "Bij Cambio autodelen zien we niet alleen auto's op de weg, maar ook een gemeenschap die samen op weg is naar duurzame mobiliteit. De indrukwekkende start in Tongeren getuigt van een succesvolle samenwerking tussen burgers, organisaties en bedrijven, waarbij we streven naar een groenere toekomst voor onze stad."

 

De recent vrijgegeven cijfers tonen aan dat Cambio autodelen snel terrein wint onder de Tongenaren.

 

Indrukwekkende cijfers:

  • 17 abonnees
  • 51 ritten
  • totaal van 3.639 gereden kilometers, met een gemiddelde van 71,35 km per rit
  • gemiddelde duur van een ontlening: 12 uur en 30 minuten
  • bezettingsgraad van 41% (het streefdoel van 33% overtreffend), wat het gemiddelde gebruik van een auto op basis van een volledige dag vertegenwoordigt
  • brandstofauto's (60%) worden iets vaker gebruikt dan elektrische auto's (40%)

 

Hoe werkt Cambio autodelen?

"Bij Cambio krijgen deelnemers de sleutel tot het uitgebreide wagenpark van Cambio, verspreid over heel België. Of je nu een auto voor een uur of een langere periode nodig hebt, via de CambioApp, website of telefonisch kun je op elk gewenst moment jouw keuze maken. Het gemak van ophalen en terugbrengen, 24/7, zeven dagen per week, ligt nu letterlijk in de palm van je hand met de CambioApp,” aldus Patrick Jans, schepen van Mobiliteit.

 

Cambio hanteert een transparant prijsmodel waarbij gebruikers een beperkt maandelijks abonnement betalen (4, 8 of 22 euro, afhankelijk van de gekozen formule) en verder alleen betalen op basis van hun daadwerkelijke gebruik. Alle kosten, inclusief verzekering en brandstof, zijn inbegrepen in de prijs, waardoor vaste kosten worden geëlimineerd.

 

Meer Informatie:

Voor verdere informatie over Cambio autodelen nodigen wij u uit contact op te nemen met Cambio via telefoonnummer 09 242 32 15 of bezoek de officiële website op www.cambio.be .