Lezers zetten auteur Winde Bostyn-Blocken in het zonnetje

Publieksprijswinnaar in het genre ‘Jeugdboeken’

Het boek ‘Vraag me niet waarom’ is één van de winnaars van de publieksprijs van het felbegeerde BoekGoud. Winde Bostyn-Blocken uit Tongeren won de publieksprijs in het genre ‘Jeugdboeken’.

Winde Bostyn-Blocken werd door het lezend publiek verkozen tot genrewinnaar in de categorie jeugdboeken met het boek ‘Vraag me niet waarom - In het hoofd van een pester’. Ruim tienduizend enthousiaste lezers bepaalden wat hun meest favoriete boeken van 2023 waren. Een zeer knappe prestatie van Winde in een druk bezet deelnemersveld.

De auteur maakt nu nog kans op de overall-publieksprijs over de genres heen. Van 6 tot 13 maart 12:00 kan er nog gestemd worden op ‘Vraag me niet waarom’ via https://boekgoud.nl/stemmen/14776

De schrijversprijs BoekGoud wordt georganiseerd door Uitgeverij Boekscout. De bekendmaking van de overallwinnaar gebeurt tijdens een feestelijke uitreiking op 22 maart.

Samenvatting boek

De elfjarige Lennert is een sportieve en zorgeloze jongen. Tot hij op een dag een verschrikkelijke ontdekking doet die zijn hele wereld op zijn kop zet. Heen en weer geslingerd tussen verdriet, woede en angst, zoekt hij naar antwoorden. Wanneer het geheim aan het licht komt, blijft niets nog zoals het was. Op school praat Lennert met niemand erover en uit hij zijn frustratie in pestgedrag. Hij verstopt zijn emoties achter een stoer masker, is een rebel in de klas en een bullebak op de speelplaats. Zal iemand erin slagen om tot hem door te dringen en zijn vertrouwen te winnen?

Over de auteur

Winde Bostyn-Blocken (1981) woont in Tongeren (B) met haar man Maarten en hun dochters Carice en Riëlle. De meisjes en hun leeftijdsgenoten zijn haar grootste inspiratiebron. Met haar boeken wil ze belangrijke thema's voor de leeftijdscategorie van 9 tot 12 jaar bespreekbaar maken.

In 2021 verscheen haar eerste jeugdboek bij Boekscout. ‘De vreselijke kleur rood’ gaat over Arjan, een onzekere jongen, die snel bloost en daar iets aan wil doen. De verlegen Arjan vormt het doelwit van de pesterijen van zijn klasgenoot Lennert. 'Vraag me niet waarom' is een vervolgverhaal, maar kan volledig los gelezen worden. In dit boek wordt de lezer meegenomen in het hoofd van Lennert om te ontdekken waarom hij pest.

Over Boekscout

Uitgeverij Boekscout wil met de prijs auteurs stimuleren om met hun schrijftalent aan de slag te gaan. “Deze prijzen gelden echt als de bevestiging voor het harde werk van de auteur,” aldus Erwin de Haan, directeur van Uitgeverij Boekscout. “Ik ben trots dat wij zo veel verhalen het podium mogen geven dat ze verdienen. Wij laten hierbij onze onbevangenheid niet inperken door welk genre dan ook. Dus of het werk nu een roman, biografie, dichtbundel, prentenboek, chicklit of welk genre dan ook betreft, het wordt van harte welkom geheten.”