3000 lopers tijdens 33ste editie van de Tungrirun in Tongeren

Tongeren – Sportpark de Motten is op 1 mei traditioneel het decor van de Tungrirun, onderdeel van Vandersanden Limburg Runs. Het zomerse weer maakte de omstandigheden zwaar om te lopen, desondanks was er een recordopkomst! Voor de eerste keer in het bestaan van de Tungrirun werden de 3000 deelnemers aangetikt verspreid over de verschillende afstanden. De organisatie blikt terug op een schitterende editie.

“Toen vorige week de voorinschrijvingen sloten, zagen we al dat we op weg waren naar een recordeditie”, aldus de organisator. “Mede dankzij de vele daginschrijvingen werden onze stoutste dromen overtroffen met liefst 3000 deelnemers”!

De Tungrirun staat steeds garant voor spektakel. De dag werd op gang getrapt door de kleine pagadders op de 1km. Even later gingen de kinderen van start op de 2 km. Daarna was het de beurt aan de allerkleinsten tijdens de 400m kabouterloop. De volwassenen kwamen ook aan hun trekken, zij konden kiezen tussen een 3, 5 of 10 kilometer.

Enkele lopers durfden zelfs voor de dubbel te gaan van de 5 en 10 kilometer loopwedstrijd. Zo kon Karen Van Proeyen zegevieren als eerste dame op beiden afstanden. Zij werd telkens gevolgd door Leentje Hellemans die ook succesvol de dubbel deed. Op de 5km mocht Anne-Sophie Slegers mee op het podium. Op de 10km was de derde plaats voor Sophie Rappe.

Bij de heren werd de 5km gewonnen door Gijs Hubrechts voor Bram Rouffa en Korneel Weekers. De 10km was een prooi voor Olympisch marathonloper Dieter Kersten. Hij won voor Sam Nulens en Frankie Verluyten.

Alle uitslagen kunnen geraadpleegd worden via: https://my.raceresult.com/286814/results 

Foto's © Tijs Posen en de organisatie.