Tongerse Tennisclub breidt uit met overdekte padelvelden en verbeterde faciliteiten

De Koninklijke Tongerse Tennisclub (KTTC) zet een nieuwe stap in haar sportieve ontwikkeling met de ondertekening van een overeenkomst voor de uitbreiding van haar faciliteiten. De Tennisclub zal twee overdekte padelvelden toevoegen aan haar aanbod.

Sinds 2006 heeft de Tennisclub een opstalrecht van de stad Tongeren voor het ontwikkelen en beheren van een uitgebreide tennisinfrastructuur, waaronder een tennishal met zes binnen- en zes buitenpleinen, kleedkamers en een cafetaria. In 2021 werd dit recht al uitgebreid voor de bouw van drie padelterreinen in openlucht, een beslissing die de populariteit van de sport weerspiegelt.

Nu, met het groeiende succes van padel, heeft de club plannen om twee overdekte padelterreinen toe te voegen. Deze uitbreiding omvat niet alleen de nieuwe velden, maar ook een vergroting van het bestaande terras en een heraanleg van de parkeerfaciliteiten om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van bezoekers.

Om deze ambitieuze plannen te realiseren, zal de Tennicsclub een krediet aangaan, waarvoor de stad Tongeren als eigenaar van de grond zich borg zal stellen. Het perceel, gelegen langs de Rutterweg, zal deze nieuwe toevoegingen verwelkomen, terwijl het ontwerp zorgvuldig is afgestemd op de omgeving en stedenbouwkundige voorschriften.

De nieuwe overdekte padelvelden, aangelegd onder een open stalen constructie, zullen niet alleen het sportaanbod van KTTC diversifiëren, maar ook bijdragen aan de esthetiek van het terrein. Met een totale oppervlakte van 656,19 m² en een hoogte van 8,65 m zullen deze velden een opvallende toevoeging zijn aan het clublandschap.

Daarnaast zal de uitbreiding van het terras, nu voorzien van een luifel voor beschutting, en de herinrichting van de parkeerzone de algehele ervaring voor clubleden en bezoekers verbeteren. De aandacht voor details, zoals het gebruik van regenwaterafvoer voor irrigatiedoeleinden, getuigt van de duurzame benadering van de Tennisclub. De stad Tongeren financiert 150.000 euro voor de heraanleg van de parking.

Met deze investeringen blijft de Tennisclub haar positie als een toonaangevende sportclub in de regio versterken, waarbij ze inspeelt op de groeiende interesse in padel en tegelijkertijd haar bestaande faciliteiten optimaliseert voor een optimale ervaring voor alle leden en bezoekers.

De Tennisclub wil de bouwwerken aanvatten na de zomervakantie zodat deze afgerond zijn voor het winterseizoen. Later dit jaar viert het KTTC haar 75-jarig bestaan. Ze hopen dit te kunnen vieren op hun nieuw terras.