2-daagse antiekmarkt met een vleugje vintage in Tongeren

Op zaterdag 1 juni, van 14 tot 22 uur, en op zondag 2 juni, van 7 tot 13 uur, verandert Tongeren in een waar paradijs voor liefhebbers van geschiedenis, design en vintage vondsten. Als de oudste stad van België staat Tongeren klaar om je met open armen te ontvangen voor een onvergetelijke ervaring.

"Op de antiekmarkt stellen meer dan 200 gespecialiseerde standhouders hun rijke verzameling van eeuwenoud antiek, brocante, design en zeldzame collectorsitems tentoon. Maar er is meer! Langs de middeleeuwse omwalling en gezellige pleintjes is een grote marktplaats ontstaan. Vergeet niet een kijkje te nemen op onze vintage markt, waar je kunt snuffelen tussen de schatten uit de jaren 50, 60 en 70," zegt burgemeester Patrick Dewael.

De levendige sfeer en historische setting maken dit evenement legendarisch. Mis het niet en beleef een uniek weekend vol ontdekkingen en gezelligheid in Tongeren!

De antiekmarkt van Tongeren heeft onlangs het kwaliteitscharter ingevoerd, dat de inzet van alle kraamhouders voor kwaliteit en professionaliteit benadrukt. Dit charter, gebaseerd op acht kwaliteitsprincipes zoals authenticiteit, deskundigheid en klantgerichtheid, waarborgt een markt van hoge standaard voor zowel bezoekers als verkopers.

"Als schepen van Economie ben ik verheugd om een tipje van de sluier op te lichten over onze nieuwe manier van oriëntatie op de antiekmarkt. Deze wayfinding is een primeur voor de markt en past binnen ons grotere actieplan om de zone van de antiekmarkt permanent en subtiel zichtbaar te maken in het straatbeeld. De eerste tekenen van dit unieke project zullen tijdens het komende weekend al zichtbaar zijn," besluit schepen van Economie Krijn Henrotte.