Het 5e leerjaar GBS De Boomhut Mal werkt aan een project binnen het jaarthema Amuzee

Enkele jaren geleden zijn ze in GBS De Boomhut gestart met het 'Frans' in de kijker te zetten. Immers, als grensgemeente zijn deze leerlingen er alleen maar mee gebaat om zich meer en meer in het Frans te kunnen uiten en om zo weer banden te smeden over de taalgrens.

Vorig schooljaar zijn ze op de gemeenteraad uitgenodigd om dit ‘Frans project’ te duiden. Het werd met heel veel enthousiasme onthaald. Dit gaf hen dan weer 'goesting' om verder te zetten.

De leerlingen van het vijfde leerjaar van Mal zijn nu zelfs de uitdaging aangegaan om een mini onderneming op touw te zetten om dit Franse project voor de ganse school financieel te ondersteunen.  Ze dachten na over een manier van winst maken, (Franse) teksten opstellen. 'Ceci n'est pas une pipe' werd zo geboren.

De leerlingen gingen eerst zelf op ontdekking door planten te stekken en te telen, om daarna op een kunstzinnige manier deze planten een 'plant-aardig' onderkomen te geven in gepimpte bloempotten. 

Hoe kan in tijden van corona een verkoop georganiseerd worden? Dat is niet zo gemakkelijk. Er werd dus een webshop gevonden ‘Pour Mon Amour’ om alle individuele, unieke werken van de leerlingen te koop aan te bieden. De leerlingen zorgden zelf voor de flyers en het uitdelen ervan. De opbrengst gaat integraal naar hun project van Frans.

De creatieve geesten van de leerlingen zorgden zelfs voor een eigen ontworpen Frans lied, over de planten natuurlijk.

De plaatsvervangende directrice, juf Caroline, was heel verrast door het enthousiasme waarmee de leerlingen aan de slag gingen. 

Klik op de foto's om ze te vergroten