Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » Alle medewerkers van az Vesalius kregen eerste inenting tegen COVID-19

Alle medewerkers van az Vesalius kregen eerste inenting tegen COVID-19

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 19:36

Vandaag, op vrijdag 5 maart, kregen de laatste actieve medewerkers van az Vesalius hun eerste vaccin tegen COVID-19 toegediend. Deze keer waren vooral de medewerkers uit de administratieve diensten aan de beurt. Het laatste vaccin was voor algemeen directeur Eric Christiaens.

 “Toch een belangrijk moment,” vindt Christiaens. “Niet voor mij persoonlijk, maar deze laatste prik betekent dat al onze collega’s een eerste keer zijn ingeënt. Dat heeft twee voordelen: onze zorgmedewerkers lopen minder gevaar zelf ziek te worden, maar ze zijn vooral blij dat het risico op het besmetten van een patiënt veel kleiner wordt.”

De vaccinatiecampagne startte op 2 februari in az Vesalius. Zowel het Moderna-, Pfizer- en AstraZeneca-vaccin werden toegediend. Een moeilijke puzzel om te leggen, zeker omdat er vaak pas laat leverzekerheid was. Maar het enthousiasme was bij elk vaccinatiemoment groot.

De directie van het ziekenhuis is al een jaar lang uitermate fier op de medewerkers van het ziekenhuis, die op geen enkel moment tijdens de crisis de moed hebben verloren. “En ook nu ben ik trots”, zegt Christiaens, “zeker 95 procent van onze medewerkers laat zich vaccineren. Ze zijn erg overtuigd van de noodzaak van dit vaccin.”

Volgende week is er nog een eerste vaccinatiemoment voor vrijwilligers. De artsen en verpleegkundigen van de COVID-diensten, intensieve zorgen en spoedgevallen kregen eerder deze week al hun tweede vaccin. Het toedienen van de tweede vaccinaties loopt nog tot einde mei.