Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » sp.a-Tongeren is vanaf vandaag Vooruit-Tongeren

sp.a-Tongeren is vanaf vandaag Vooruit-Tongeren

VOORUIT GAAT VAN ONS LAND HET BESTE TER WERELD MAKEN

 Tongeren, 21 maart 2021 - Vanaf vandaag is sp.a-Tongeren Vooruit Tongeren, socialistische beweging. Een volgende stap in het vernieuwingstraject waarmee sp.a een jaar geleden van start is gegaan. “Vandaag begint Vooruit aan een nieuw avontuur. Na onze interne hervorming, smijten wij ramen en deuren open. Samen met iedereen die de handen uit de mouwen wil steken, met iedereen die genoeg heeft van de stilstand en terug vooruit wil en iedereen die gelooft in de kracht van solidariteit gaan we van ons land stap voor stap het beste land ter wereld maken”, zegt Joachim Peeters, voorzitter.  

 “Onze nieuwe naam is een knipoog naar ons verleden en tegelijk een opdracht aan onszelf voor de toekomst”, aldus Jozefien Ernots, secretaris “De ambitie van Vooruit is helder: van ons land het beste land ter wereld maken om in op te groeien, te werken, te wonen, verliefd te worden, verzorgd te worden en oud te worden. En op weg naar dat doel doen wij nu een oproep aan iedereen die genoeg heeft van de stilstand en opnieuw vooruit wil in het leven. Wij gaan elke Tongenaar, ook al noemen ze zichzelf geen socialist, actief opzoeken om hen te vragen waar zij wakker van liggen. We gaan de problemen benoemen, de huidige oplossingen in vraag stellen en zonder taboes richting geven aan nieuwe oplossingen waardoor elke Tongenaar erop vooruitgaat”, stelt Indra Servaes, coördinator werkgroep evenementen.

Vooruit komt naar u toe: 24/24, 7/7, off-en online

“De wereld is te complex geworden om te denken dat de politiek alle vragen zomaar kan beantwoorden. Dat voelen wij ook in ons Tongeren.  Daarom willen wij zonder taboes het gesprek aangaan met iedere Tongenaar die gelooft in de kracht van solidariteit, maar zich vandaag niet gehoord voelt. Om hun ideeën beter te maken, uit te werken en te versterken; om een hefboom te zijn voor alles wat in onze stad beweegt of in beweging wil komen. Niet één keer om de zes jaar in het stemhokje, maar 24/24 en 7/7, off- en online. Niet enkel in de gemeenteraad, maar vooral met acties op het terrein”, besluit Johnny Vrancken, schepen.

Denk mee. Doe mee. Deel mee. Vanaf vandaag kan iedereen ons laten weten waar hij/zij wakker van ligt via https://www.vooruit.org/#vertel of zich inschrijven voor één van onze komende online inspraakrondes via https://www.vooruit.org/mee_vooruit#sessies