Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » BUITENSPEELDAG 2021

BUITENSPEELDAG 2021

Op woensdag 21 april kunnen kinderen zich weer volop uitleven op de Buitenspeeldag 2021. Weliswaar anders dan normaal. Maar niet getreurd! Tongeren zorgt voor alternatieven en laat deze dag niet zomaar voorbij gaan.

 

Patrick Dewael, burgemeester

“Voor kinderen is buiten spelen essentieel. Naast de nodige lichamelijke activiteit is het ook een manier om volledig los te gaan. Het zichzelf zijn in het spel bevordert de persoonlijke ontwikkeling en is daarmee zeer belangrijk voor het  welzijn van elk kind. Daarnaast leidt het samen spelen tot sociale interacties met leeftijdsgenoten. Dit zorgt ervoor dat ze leren  omgaan met afspraken en regels. Het afgelopen jaar was buiten samen spelen met anderen niet vanzelfsprekend en we zullen nog even moeten volhouden. En hoe beperkt dit samenspelen momenteel ook is, elke kans biedt de nodige groeiprocessen voor onze kinderen en jongeren. ”

 

An Christiaens, schepen van Jeugd

“De 12de editie van de Buitenspeeldag zal anders dan anders zijn. Op woensdag 21 april zal je ons helaas niet vinden in 1 van onze stadparken zoals voorgaande jaren. De geldende coronamaatregelen laten dit nog niet toe. We moesten dus op zoek gaan naar een coronaproof alternatief.”

 

“Vanaf 13 uur kan je één of meerdere van in het totaal vier wandelingen maken en op zoek gaan naar de logo’s van de Buitenspeeldag.  Wanneer je in de buurt van een logo  komt vind je aanwijzingen die je er naartoe leiden. Maak er een selfie en stuur deze naar jeugd@stadtongeren.be. Wij bezorgen je dan een leuk BSD gadget.
Je kan de zoektocht ook combineren met een aantal opdrachten. Je bent ook niet verplicht de zoektocht op woensdag 21 april te doen. We laten alle logo’s en tips hangen t.e.m. wo. 28 april. Je neemt dus deel wanneer het jou best past”, aldus An Christiaens, schepen van Jeugd.

Voor wie niet graag wandelt hebben we een aantal andere leuke activiteiten in petto. Op de facebookpagina’s van de sport en jeugddienst  wordt op de Buitenspeeldag elk half uur (vanaf 13 uur) een activiteit gepost.  

Alle informatie zoals de wandelkaarten en opdrachten zijn te raadplegen via www.tongeren.be/buitenspeeldaganders.

Tussen 13 en 17 uur tonen de TV-zender: Nickelodeon, Ketnet en VTM-Kzoom een zwart beeld. Alzo ondersteunen zijn mee deze actie. Met z’n allen naar buiten op woensdag 21 april!

Praktisch :

Wanneer : woensdag 21 april

Aanvang : 13 uur

Einde : 17 uur