Fifty-One AmAtae Tongeren schenkt 4.500 euro aan 9 Tongerse jeugdverenigingen

In het kader van het moeilijke coronajaar heeft Fifty-One AmAtae Tongeren beslist om de werking van de Tongerse jeugdverenigingen speciaal te ondersteunen en  heeft vrijdag 14 mei een totaalbedrag van 4.500 € geschonken aan de 9 Tongerse jeugdverenigingen.

Iedere vereniging heeft een bedrag van 500€ ontvangen, Scouts Sint-Servaes Diets-Heur, Scouts Sint-Franciscus Rutten, Chiro  Onze-Lieve-Vrouw, Chiro Aterstoase, Chiro Sint-Jozef, KSA Erewacht, KSA Basiliek, KSA Sint-Jan, KLJ Riksingen.

“Op financieel vlak is corona misschien minder erg dan het zou lijken. Hoewel er nog altijd wel wat vaste kosten zijn en de mogelijkheden om de kas te spijzen veel beperkter zijn, is het aantal (grote) uitgaven in een corona-jaar zeer beperkt. Op gebied van extra uitgaven spreken we enkel over ontsmettingsmiddelen volgens de regeringsvoorschriften. Dankzij de subsidie van de Stad Tongeren konden veel jeugdverenigingen deze periode normaliter gerust doorkomen en de werking draaiende houden. Hetzelfde kan helaas niet gezegd worden over sommige groepen binnen die verenigingen”, aldus Scouts Sint-Servaes Diets-Heur.

“Dit jaar zijn er door corona veel evenementen weggevallen. Deze evenementen zorgden voor een financiële buffer richting onze Paas-en Zomerkampen. Deze buffer is nu helaas wat kleiner, maar om goede jeugdwerking aan te bieden moeten we wel blijven investeren in onze voorzieningen. Dit jaar is het de bedoeling om onze sanitaire voorzieningen voor het Zomerkamp te vernieuwen. Daarnaast merken we ook dat we extra investeringen moeten doen inzake spelmateriaal. Het spelen in bubbels zorgt ervoor dat onze materialen vaak dubbel bezet zijn”,  aldus KSA St. Jan Tongeren.

De leden van Fifty-One Club AmAtae Tongeren dragen kinderen en jongeren steeds een bijzonder warm hart toe, ze zijn blij dat de hulp die ze kunnen bieden zo dankbaar ontvangen wordt, en wensen hen veel deugddoend plezier de komende maanden.

Klik op de foto's om ze te vergroten