Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » VERNIEUWING ASFALT ELDERSEWEG TONGEREN

VERNIEUWING ASFALT ELDERSEWEG TONGEREN

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Tongeren volgende week gedurende
4 werkdagen het wegdek van de Elderseweg (N758) tussen de kruispunten met Maastrichtersteenweg (N79) en de Hazelereik/Ambiorixstraat. Dit laatste kruispunt valt gedeeltelijk binnen de werfzone. Het gaat om een zone van ongeveer 750 meter.  De werfzone is afgesloten voor verkeer van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei 2021. De voetpaden blijven beschikbaar.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in twee lagen asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen. De huidige aanliggende fietspaden worden opnieuw zo belijnd.

Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 mei 2021. Er wordt overdag gewerkt tussen 6u en 18u. 

Minderhinder-maatregelen: lokale omleidingen
De werfzone zal gedurende de werkzaamheden in beide richtingen afgezet worden. Er wordt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer aangegeven via de Molenweg - Bilzersteenweg, of lokaal via de Hazelereik - Maastrichtersteenweg.
Het ziekenhuis blijft steeds bereikbaar. 
Fietsers volgen plaatselijk een omleiding via de Ambiorixstraat. 
Voetgangers zullen geen hinder ondervinden van deze werken.    
Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.