VC Jekervallei Sluizen sluit het voetbalseizoen feestelijk af

Zaterdag 29 mei was een speciale dag voor het jeugdvoetbal van VC Jekervallei Sluizen.

De jeugdtrainers werden gehuldigd, zij hebben vanaf januari volledig gratis de wekelijkse trainingen van de jeugd gegeven. Een initiatief dat jeugdcoördinator Kevin Thijs zelf heeft voorgesteld, vermits er door toedoen van Covid-19 geen inkomsten waren.

Het belangrijkste moment kwam met het huldigen van de partners die dit bijzonder project "gratis jeugdvoetbal" bekostigd hebben. Ze ontvingen allemaal een oorkonde en een fles wijn van personen/ondernemingen met een gouden hart voor kinderen.

Daarna was er nog een korte training en kon de pret echt beginnen. Tongerent zorgde voor een springkasteel en het Ijsveldje schonk voor alle aanwezigen lekkere ijsjes .

Volgens Voorzitter Peter Nelissen was dit allemaal enkel mogelijk door de zovele mensen die dit project steunden met op kop Anne-Marie Stas van restaurant Stas Dejong, als de stuwende kracht van dit project en het gratis jeugdvoetbal zal ook volgend seizoen blijven bestaan.

Dit kreeg navolging van Krijn Henrotte/Vandebos, Filip Schoefs/Constreno, Yves Knapen/Au Phare, Jos Ghaye/ Centerfruit, Carly Vanschoonwinkel en Indra Servaes (gemeenteraadsleden), zij schenken maandelijks een bedrag van hun commissie om dit project te steunen.

Namiddag kwam dan weer een grote meneer uit het Tongerse voetbal, Steve Hoste. Hij kwam zijn ervaring doorgeven aan het gloednieuwe U15 team.

"Na een lange tijd van inactiviteit heb ik genoten om zelf nog eens op het heilige gras te staan. Het helpt natuurlijk ook dat je training kan geven aan een leergierige groep op een geweldig voetbalveld. In deze groep jonge voetballers zit muziek. Dit was een vriendendienst voor de voorzitter en zal nog wel eens herhaald worden in toekomst", volgens Steve.

Klik op de foto's om ze te vergroten