XPO Logistics start bouw duurzaam magazijn in Tongeren

XPO Logistics, leider in transport- en logistieke oplossingen, steekt vandaag samen met burgemeester Dewael en Dirk Cordeel (Group Cordeel) de eerste spade in de grond voor de bouw van een nieuwe campus op Tongeren-Oost.

 

“Bedrijventerrein Tongeren-Oost kent een bezetting van 98 procent. Eind 2015 gaf het provinciebestuur groen licht voor het PRUP ‘afbakening structuurondersteunend kleinstedelijk gebied Tongeren’ en werd Tongeren-oost uitgebreid met 50 hectaren” aldus schepen van Economie Marc Hoogmartens. “Vandaag voeren we samen met nieuwkomer XPO Logistics en bouwbedrijf Cordeel een eerste spadesteek uit voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum voor XPO Logistics”.

 

“Door de centrale ligging in de euregio, de nabijheid van de luchthavens van Luik en Maastricht, de rechtstreekse ontsluiting op de E313 is er veel interesse van bedrijven om zich hier te komen vestigen. Vandaag stellen we met trots onze nieuwe investeerder voor, zegt burgemeester Patrick Dewael.

 

Bert van der Sterren Supply Chain | Financial Director XPO Logistics : 
"Vandaag vieren we - in aanwezigheid van burgemeester Patrick Dewael - de eerste steenlegging van onze nieuwe campus in Tongeren. Het bouwbedrijf Cordeel is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project, dat naar verwachting eind dit jaar voltooid zal zijn. De nieuwe logistieke site moet een duurzaam, fossielvrij gebouw worden met een BREEAM-classificatie "very good". Het magazijn, dat 20.000 m² zal beslaan met ruimte voor uitbreiding, zal zich toespitsen op het beheer van reserveonderdelen, de logistiek van dienst na verkoop en e-commerce-oplossingen. De uitbreiding van de magazijncapaciteit maakt deel uit van de groeistrategie van XPO in de Benelux."

 

Tongeren is voor XPO om tal van redenen de perfecte locatie voor hun nieuwe uitvalsbasis. Dankzij de uitstekende logistieke ligging zullen ze nog sneller en flexibeler kunnen werken. Ook het talent en de gedrevenheid van de toekomstige werknemers is een troef.