Dag van de animator

Jaarlijks spenderen zo'n 40.000 jongeren een groot deel van hun vrije tijd als animator tijdens de speelplein- of een andere vakantiewerking. Samen met de kinderen en jongeren beleven de animatoren veel plezier en bezorgen ze hen een toffe tijd.

Patrick Dewael, burgemeester:

"'Voor het 4de jaar op rij is de laatste donderdag van juli de 'Dag van de Animator'. Het moment waarop we ouders oproepen om de jongeren, die hun kinderen een fijne vakantie bezorgen, te bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Corona zet het belang van animatoren nogmaals in de verf: zonder gedreven animatoren is er immers geen sprake van speelplein- of vakantiewerkingen. Niet enkel de vele ouders maar vooral de kinderen zijn blij met de heropstart van de jeugdwerking. Plots groeit weer het besef hoe waardevol en noodzakelijk deze initiatieven zijn en hoezeer ouders en kinderen op deze jaarlijkse initiatieven rekenen."

"Tijdens de schoolvakanties zorgen onze animatoren ervoor dat de kinderen een leuke tijd beleven tijdens de speelpleinwerking. Van 's morgensvroeg tot in de late namiddag staan zij dagelijks met hun creativiteit en inzet klaar. Ze doen dit vaak gratis of tegen een kleine vrijwilligersvergoeding. Voor onze speelpleinwerking kunnen we elk jaar opnieuw rekenen op een groep van een 60-tal vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onze kinderen écht vakantie beleven. Laten we dat vooral niet vanzelfsprekend vinden! We zijn hen dan ook enorm dankbaar hiervoor," besluit An Christiaens, schepen van jeugd.

Op donderdag 29 juli zet de stad Tongeren haar monitoren extra in de bloemetjes. Iedere animator krijgt een externe batterij voor o.a. het opladen van de gsm.