Verfraaiing elektriciteitskasten door het J-team (Kindergemeenteraad)

Gepubliceerd op 13 augustus 2021 om 11:56

Eind januari ging de kindergemeenteraad onder de naam J-team weer van start. Omwille van corona werden de vergaderingen digitaal gehouden. Van alle leerlingen van de derde graad basisonderwijs hebben zich 23 leerlingen kandidaat gesteld om deel uit te maken van het J-team.

Patrick Dewael, burgemeester

“Het is niet alleen belangrijk om onze kinderen aan te leren wat ‘democratie’ is. Ze de kans geven om hieraan deel te nemen en ervaring op te doen is minstens even belangrijk. Een Kindergemeenteraad is bij uitstek een veel gebruikte methodiek om kinderparticipatie binnen de stad te organiseren. Het geeft jonge kinderen een kans om een schakel te zijn in beslissingsprocessen die hen aanbelangen.”

An Christiaens, schepen van Jeugd

“Via de wekelijkse teams-vergaderingen werd er gezocht naar een project om onze stad nog mooier en aantrekkelijker te maken. Uit de verschillende ideeën werd ervoor gekozen om een aantal elektriciteitskasten te verfraaien. Eenmaal het idee duidelijk was gingen de jongeren op zoek naar welke kasten ze onderhanden wilden nemen.

Briers Lien en Mirthe Ernots, beiden lid van het J-Team:

“We hebben ervoor gekozen om elektriciteitskasten te pimpen. Met deze actie willen we de stad nog vrolijker maken, zeker nu er ook kleurrijke lampionnen in de stad hangen. Het maakt ineens ook de mensen vrolijker. Want als je naar huis gaat na een vermoeiende werkdag en je ziet dan deze kleurrijke elektriciteitskasten, dan word je alvast vrolijker.”

Elke kast krijgt een uniek ontwerp dat te maken heeft met de omgeving waar deze zich bevind. Zo zal er bijvoorbeeld aan de Sint-Maternuswal een ontwerp gemaakt worden in het teken van de brandweer of iets i.v.m. treinen aan de spoorwegbrug over de Jaminéstraat. In totaal zullen er 11 kasten verfraaid worden.”