Libelle Wandelzoektocht van start in Tongeren

Gepubliceerd op 19 augustus 2021 om 13:57

Nog nooit ontdekten we maar wat graag zoveel mogelijk plekjes in eigen land. Voor wie Tongeren eens op een andere manier wil verkennen, is de Libelle Wandelzoektocht die vandaag in het gelijknamige magazine verschijnt een echte aanrader! Wat je kunt verwachten? Libelle hoofdredactrice Karen gidst je 4 km lang door onze fijne gemeente. Onderweg kun je 15 vragen oplossen, waardoor Tongeren na je bezoek echt geen geheimen meer voor je kent.

15 vragen, 15 antwoorden én heel wat leuke weetjes tijdens je tocht, dat kun je verwachten van je uitstapje door Tongeren. Je doet het op je eigen tempo en wandelt in een makkelijke lus doorheen onze stad. Start en aankomst liggen bij Toerisme Tongeren. Ook kinderen vervelen zich absoluut niet tijdens deze wandeling. Speciaal voor hen werd er een fotozoektocht uitgedokterd. Met 10 foto’s in de hand gaan ze op zoek naar de juiste locaties. Goed voor een wandeling vol speurplezier.

Schepen van Toerisme, An Christiaens: “Speciaal voor deze zoektocht hebben de Tongerse ondernemers leuke extra’s in petto. Wip voordat je met de zoektocht van start gaat even binnen bij Toerisme Tongeren. Als je daar vermeldt dat je de Wandelzoektocht van Libelle wilt volgen, ontvang je een boekje met kortingen bij lokale handelaars, horeca en partners. De voordelen bij de Tongerse adresjes zijn geldig tot 30 september 2021. Meer dan 50 ondernemers ondersteunen deze actie. Een win-win voor iedereen!”

Burgemeester, Patrick Dewael: “Het spreekt voor zich dat de stad Tongeren trots is op deze samenwerking en op de mooie publicatie over Tongeren in Libelle. De plaatselijke handelaars, horeca en partners zullen de Libelle-lezers en deelnemers van de zoektocht extra in de watten leggen. Ook in het najaar hechten we veel belang aan een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Voor ons bestaat er in principe niet zoiets als een ‘toeristisch seizoen’. Tongeren is het hele jaar door een stad die de moeite waard is om te bezoeken voor een meerdaags verblijf. De Libelle Wandelzoektocht kan daar de perfecte insteek voor zijn.”


Sta je al te popelen om Tongeren te verkennen? Surf dan naar www.toerismetongeren.be/libelle-wandelzoektocht om de wandelzoektocht en de fotozoektocht te downloaden of ga langs bij Toerisme Tongeren voor meer info.