GBS De Zevensprong heeft de speelweide heraangelegd met een speelheuvel en een chill hoekje

Gepubliceerd op 22 augustus 2021 om 20:10

Het afgelopen schooljaar (20-21) gingen de leerlingen van de leerlingenraad van de basisschool De Zevensprong in Piringen aan de slag. De speelweide was door de uitbreiding met de nieuwe klasunit groter geworden en bestond enkel uit een grasvlakte.

De kinderen wilden deze speelweide een beetje uitdagender en gevarieerder maken. In elke klas werd een ideeënbus geplaatst.  Iedereen mocht laten weten wat hij of zij graag aangepast zou zien aan de speelweide.

Later boog de leerlingenraad zich over alle ideeën. De zes leerlingen selecteerden de beste ideeën en ontwierpen zo drie zones voor de speelweide : een chill hoekje, speelheuvel en hindernissenparcours.

Papa, Dirk Croughs, werkt in de bouwsector en heeft voor hen een technische tekening gemaakt van de speelheuvel. Dirk sponsorde voor alle Zevensprongers eveneens een speeltunnel die de basis vormde van de speelheuvel.

Ze wilden snel aan de slag gaan en de leuke ideeën meteen omzetten naar werkelijke speelzones. Maar de Covid-maatregelen zorgden voor vertraging. Ze hadden veel man- en vrouwkracht nodig om aarde aan te voeren voor de speelheuvel, maar omdat ze slechts met 4 mensen buiten mochten afspreken konden ze niet meteen aan de slag gaan.

Gelukkig  zijn ze er in de zomervakantie toch in geslaagd om heel wat mensen te verzamelen. Ouders, directie, leerkrachten en hun partners staken de handen uit de mouwen en zorgden samen voor de uitwerking van de speelheuvel en een chill hoek, die tevens ook kan dienst doen als buitenklasruimte.

Vooral de speelheuvel was hard labeur. Bij kersverse buren van de school mochten ze aarde opscheppen en deze vervolgens met een kar en kruiwagens vervoeren naar de speelweide. Er werd meer dan 2000 kg aarde handmatig aangevoerd.

Tot slot zal opa, George Dessers van Ambigreen, nog zorgen voor de finishing touch.  Hij gaat de speelheuvel afwerken met grasmatten en de rest van de speelweide netjes in orde brengen voor de start van het nieuwe schooljaar.

Voor volgend schooljaar bekijken ze of een hindernissenparcours haalbaar is.