Fifty-One amAtae Tongeren schenkt vier kruidenbakken aan Ter Heide Tongeren.

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 13:56

Zaterdag 18 september mocht Ter Heide  4 kruidenbakken officieel in ontvangst nemen, geschonken door Fifty-One club amAtae Tongeren.

De houten kruidenbakken werden gemaakt door de cursisten van Qurios, volwassenenonderwijs en het materiaal werd geleverd door Viio  humaniora Tongeren. De bakken zijn geschikt voor rolstoelgebruikers, in hoogte verstelbaar en ook verrijdbaar.

Door de coronapandemie gingen de scholen dicht in maart 2020, de bakken moesten nog afgewerkt worden. Het project werd “on hold “gezet. In september werd er gelukkig opnieuw gestart met de afwerking van de bakken.

“Door een recordomzet  bij de verkoop van onze actie “Sintpakketten”  in december 2020 konden de we 4 bakken ondanks de hogere kostprijs in aluminium financieren en degelijk laten afwerken. Het bedrijf wat de aluminium onderstellen maakte gaf een mooie korting. Een lid van onze club bood aan om de bakken gratis te poederlakken in haar bedrijf en regelde het transport naar de school, aldus voorzitter Marina Martens.

“Wij zijn Fifty-One amAtae Tongeren zeer dankbaar voor het ontwikkelen van deze actie, deze actie is zeer belangrijk omdat het bijdraagt tot dag invulling van onze gasten. Het is niet gemakkelijk om voor deze doelgroep goede activiteiten te vinden, dit draagt toch weer bij waar onze gasten gelukkig van worden. Ook wil ik Dominique Vreven bedanken die al jaren lang onze kruidentuin die we al hebben onderhoudt, alsook Qurios en Viio, de scholen die er voor gezorgd hebben dat deze bakken er gekomen zijn. En een grote dank aan Petry aluminiumwerken Hoeselt en Tilkin powdercoatings nv Tongeren voor hun bijdrage tot dit project”, aldus Frank Smits, directeur zorg van Ter Heide.

Klik op de foto's om ze te vergroten 🔎