Herfstfeest bij Volkstuin 'De 'Winhof' in Tongeren

Gepubliceerd op 17 oktober 2021 om 14:44

Vrijdag 15 oktober organiseerde Ligo, Centrum voor Basiseducatie Limburg Zuid (vroegere Open School) een herfstfeest in hun volkstuin 'De Winhof'.

Naast de deelnemers en medewerkers waren ook de huurders van de andere volkstuintjes, de sponsors en partners uitgenodigd voor een drankje en een hapje. De deelnemers hadden gezorgd voor lekkers uit hun thuisland. Het was een gezellig samenzijn.

Er komen momenteel 14 deelnemers naar de tuin, maar deze groep evolueert constant. Regelmatig stromen deelnemers door naar een opleiding of werk.

Sinds 2019 komen ze tweemaal in de week samen in hun 'SamenTuin de Winhof'. Maandag- en vrijdagvoormiddag brengen ze mensen samen om ecologisch te tuinieren en gezellig samen te zijn. Ieder draagt bij naar eigen kunnen. Van graven tot al zittend zaden oogsten en de koffie verzorgen of een luisterend oor bieden voor wie het nodig heeft.

“Deze tuin is natuurlijk veel meer dan werken. Het is een ontmoetingsplek waar we op een natuurlijke en spontane manier verbindend werken op verschillende vlakken. We vormen een groep die samen dingen onderneemt, bespreekt, beslist en uitvoert. Op een fijne manier doen we eigenlijk aan ervaringsgericht leren: Nederlands, rekenen, samenwerken, beslissingen kunnen nemen, opkomen voor jezelf, gezondheid, techniek, sociaal netwerk opbouwen, luisteren naar elkaar, ... en zoveel meer. Het is een plaats waar mensen tot rust kunnen komen en kunnen groeien op hun eigen ritme in een veilige en warme omgeving. We telen hier o.a. aardappelen, pompoenen, courgettes en aardbeien", vertelden Ann Bogie en Rosalie Janssens (lesgevers Ligo).

Klik op de foto's om ze te vergroten