Leerlingen Campus Sint-Jan zijn echte circusartiesten tijdens ‘De Cirk’

Tijdens het weekend van 23 oktober brachten de leerlingen samen met de echte circusartiesten een circusspektakel in een echte circustent bij de basisschool Campus Sint-Jan in Tongeren. Het is al voor de derde keer dat de school zo een groot circusevenement organiseert.

Leerkrachten en directie kozen voor dit groot circus project waar alle kinderen aan mee konden werken en kreeg de naam ‘De Cirk’ op zijn Tongers.

De tent werdt een week vooraf opgebouwd. Zondagavond laat arriveerde de langverwachte circuskaravaan van circus Picolini aan school. Maandagochtend stonden de kinderen al vroeg paraat om Dennis te helpen zijn prachtige circustent op te zetten.

Meer dan 400 kleuters en leerlingen kregen de voorbije maanden de kans om allerhande circustrucjes te leren, begeleid door de familiecircus Picolini. De kinderen oefenden al de hele week hun acts in de tent zelf. Ouders en grootouders zagen hoe zoon of dochter circusartiest werden. De vier voorstellingen waren in een mum van tijd uitverkocht. Het was een zeer mooie voorstelling met in totaal 18 acts.

Circus Picolini is een echte circusfamilie dat met hun circustent en woonwagens rondtrekt in gans Vlaanderen en samenwerkt met scholen en kampen.

Klik op de foto's om ze te vergroten