Nieuwe autospeurtocht laat je genieten van Hartelijk Haspengouw

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 16:06

De toeristische diensten van de steden Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren slaan de handen in elkaar en lanceren dit najaar een autospeurtocht door Haspengouw.

Stap in je wagen en cruise voorbij de best bewaarde geheimen en verborgen plekjes van de Haspengouwse fruitstreek. Glooiende en holle wegen leiden je langs pittoreske kerkdorpen, toeristische toppers en uitgestrekte boomgaarden. Verbaas je over imposante vierkantshoeves, prachtige vergezichten en charmante sprookjeskastelen. Je kan kiezen uit twee verschillende afstanden (50km en 80km) en vier verschillende vertrekpunten. Wie de vragen van deze speurtocht oplost, maakt bovendien kans op een originele prijs. Roadtrippen in Haspengouw was nog nooit zo leuk!

 

Burgemeester, Patrick Dewael: “Deze autospeurtocht zet de verborgen rijkdommen en inspirerende plekken van Haspengouw in de kijker. Tongeren en de omliggende gemeenten staan bekend omwille van hun landelijk karakter. Prachtige landschappen nodigen uit om even te stoppen en te genieten van rust, stilte en vooral de ruimte die onze streek te bieden heeft. We delen samen een rijke cultuur en geschiedenis. Een intrigerend compromis tussen natuur en cultuur is wat deze roadtrip zo uniek maakt.”

 

Schepen van Toerisme, An Christiaens: “Dankzij de samenwerking met de omliggende steden kunnen we onze bezoekers een knap product aanbieden om op verkenning te gaan door de streek.

Deelnemers worden uitgenodigd om over stadsgrenzen heen te kijken en op die manier geen enkel stukje van Haspengouw te missen.”

Praktisch

Autospeurtocht voor jong en oud

Van 1 november 2021 tot eind februari 2022

De begeleidende brochure met deelnameformulier is voor € 3 verkrijgbaar bij Toerisme Tongeren, Toerisme Borgloon, Toerisme Bilzen of Toerisme Sint-Truiden. Op de toeristische websites van de deelnemende steden kan je de GPX-bestanden downloaden.

www.toerismetongeren.be    www.visitborgloon.be        www.visitbilzen.be www.visitsinttruiden.be