Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » bpost opent de deuren van het Sintsecretariaat

bpost opent de deuren van het Sintsecretariaat

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 19:33

Op verzoek van Sinterklaas, opent bpost zoals elk jaar zijn Sintsecretariaat om de vele brieven van de kleine en de grotere kinderen te beantwoorden. Jong en oud, wie een brief, tekening of knutselwerkje naar Sinterklaas stuurt, krijgt antwoord, via de postbezorgers van de grootste kindervriend. Vorig jaar werden zo'n 400.000 brieven beantwoord door de assistenten van de Goedheiligman.  

Slechts één officieel adres voor Sinterklaas

Alle kinderen die naar Sinterklaas schrijven op het adres Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel krijgen een brief met een verrassing terug. De bpost collega’s die tijdelijk in het Sintsecretariaat werken en de postbodes zullen er persoonlijk voor zorgen.  

Ook leerkrachten (3e kleuterklas en 1e, 2e en 3e leerjaar van de lagere school) kunnen samen met hun leerlingen een brief naar de Sint schrijven en kunstwerkjes toevoegen.

Opgelet!! Om alle brieven te kunnen beantwoorden en een verrassing te versturen, is het noodzakelijk dat het adres van de afzender duidelijk vermeld wordt op de achterzijde van de enveloppe of op de brief. De assistenten van Sinterklaas vragen de briefschrijver een kleine moeite te doen om mooi te schrijven 😊. Brieven aan Sinterklaas hoeven niet gefrankeerd te worden.

Brieven die vóór 29 november zijn gepost, worden rond 6 december beantwoord, maar Sinterklaas beantwoordt uiteraard ook de brieven die later binnenkomen.  

De Sint-brievenbussen duiken op in het hele land

Het adres van de Sint staat ook op meer dan 2.000 speciale Sint-brievenbussen, verspreid over heel het land. Het zijn klassieke rode brievenbussen die ‘verkleed’ worden met een Sint-mijter en grote witte baard. De brieven naar Sinterklaas kunnen in elke rode brievenbus gedeponeerd worden, met of zonder Sintvermomming!

Alle informatie vind je terug via deze link.