Opening expo Tongerse Koninklijke Kunstkring (TKK) in C.C. De Velinx

Op vrijdag 5 november 2021 werd de tentoonstelling “TKK gaat door”  geopend in Cultureel Centrum De Velinx in Tongeren.

De aanwezigen werden verwelkomd door Alda Fransen, voorzitter van de TKK. De stichter van de toenmalige Tongerse Kunstkring die werd opgericht in 1952,  Herman De Buyzer, werd uitdrukkelijk bedankt voor zijn aanwezigheid!

Dit jaar werd er niet volgens een thema gewerkt, maar de 24 deelnemende exposanten brachten een geheel van verschillende technieken o.a. aquarellen, schilderijen in acryl en olieverf, beeldhouwwerk en keramiek, foto’s en digitale bewerkingen, verfijnde juwelen en glaskunst.

Daarna nam Johan Wouters, directeur van C.C. De Velinx, het woord. Hij vond de keuze van de titel “TKK gaat door” zeer goed. Vorig jaar kon de expo niet doorgaan, maar dankzij het Covid Safe Ticket kon het dit jaar wel.  Hij  wees op de verscheidenheid en ook de verbondenheid tussen de kunstenaars en publiek.

Voorzitter Alda Fransen sloot af met een dankwoord aan iedereen die zich maximaal had ingezet om van deze expo een mooi geheel te maken.  Er werd afgesloten met een drankje en de aanwezigen konden verder genieten van de expo en van de kennismaking met de aanwezige exposanten.

Schepen van Cultuur, An Christiaens, kon niet aanwezig zijn op deze opening, maar sprak de aanwezigen toe in een video-boodschap.