Traditioneel openen de Ridders van Heco het Teungers Carnaval

Ridders van Heco openden donderdag 11 november voor de 26ste keer het nieuwe carnavalsseizoen. Rond 9 uur kwamen talrijke carnavalisten samen bij café Op ’t Hoekje. Iedereen werd verwelkomd met koffie en koeken. Alles werd muzikaal opgeluisterd door een zotte harmonie, de kapel Boggetse Kook uit Bocholt.

Om 10u30’ trokken de Ridders van Heco samen in stoet met de vele carnavalisten naar Zaal Volksontwikkeling. Opperridder Benoit I mocht plaatsnemen in de sidecar van een Vespa en jeugdprinses Yinthe I van de Ridders van Heco samen met de stadsprins en de jeugdprinses in een Tuktuk.

Om 11u11’ werd na een toespraak van voorzitter Smullenberghs Jean het nieuwe carnavalsseizoen op gang geschoten. In de zaal werd er ook een opmars gehouden voor de ere-ridders Kurt Carolus, Geert kersten en Raf Missotten. Het feest barstte los met optredens van de artiesten Randy Watzeels, Angelina, La Bamba en natuurlijk huisartiest, Franz Theunisz. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Dj Peter en Dj Patrick.

“Dit jaar is voor ons een echt feestjaar en dit omdat we 4 x 11 jaar bestaan en ik 33 jaar voorzitter ben, aldus Voorzitter Jean Smullenberghs.

Alles gebeurde onder de strenge normen van deze Corona periode. Iedereen moest zijn Covid safe ticket laten scannen of een negatieve PCR test en kreeg een rood armbandje aangemeten.

Ook als enige in Belgie kon de Tongerse Carnavalsstoet zondag 14 november uittrekken. 

Foto's Lisette Lenaers

Klik op de foto's om ze te vergroten