Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op

Home » Tilkin Powder wint Tongerse Climate Award voor bedrijven

Tilkin Powder wint Tongerse Climate Award voor bedrijven

Het bedrijf Tilkin Powder Coatings wint als eerste de Tongerse Climate Award voor bedrijven. Het Tongerse bedrijf heeft net dat tikkeltje hoger gescoord op het vlak van milieuzorg en duurzaamheid.

Patrick Dewael, burgemeester: “Vandaag reiken we voor de eerste keer een Climate Award voor bedrijven uit. De Climate Award is een wisseltrofee die jaarlijks wordt uitgereikt.  De trofee is een kunstwerk van Tongers kunstenaar Flipka met zijn typische stijl van doodles, street-, urban- en graffitiart.”

“Projecten met een positieve impact op het milieu (thema’s: klimaat, natuur, mobiliteit, energie, afvalbeheer,…) komen in aanmerking voor deze trofee. 6 Tongerse bedrijven dienden een project in voor het jaar 2019. De drie genomineerden waren Lambrechts-Nicolaers, SKF en Tilkin Powder Coatings,” zegt Marc Hoogmartens, schepen van Economie.

 DE 3 GENOMINEERDEN:

Lambrechts-Nicolaers

Dit bedrijf realiseerde heel wat op het vlak van energie, afval, productie, water, natuur/groen en klimaat. Er werd een gesloten koelwatercircuit voor zaaginstallaties geplaatst en er werden zonnepanelen geïnstalleerd.

SKF

Dit bedrijf heeft zich vooral toegelegd op het thema mobiliteit en voerde de bedrijfs-/leasefietsen in voor haar werknemers.

Tilkin Powder Coatings

Dit bedrijf werkte vooral rond energie, afval, productie, water, mobiliteit en klimaat. Ze verduurzaamden de bedrijfsvoering door het overbouwen van bestaande gebouwen.

“Er werden in dit bedrijf reeds 576 zonnepanelen geplaatst. Binnenkort wordt dit aantal nog uitgebreid met 1.244 panelen. Door de modernisering van het machinepark bespaart dit bedrijf heel wat elektriciteit. Ze plaatsten PLC-sturingen en gebruiken Led-lampen met bewegingsmelder in de nieuwbouw. Het waterverbruik wordt teruggedrongen d.m.v. recuperatie van regenwater en detectie op waterkranen. De zuivere lucht wordt uitgeblazen d.m.v. geavanceerde stoffilters en het volledige productieproces wordt gemonitord,” besluit Patrick Jans, schepen van Milieu.

Het Tongerse stadsbestuur wenst alle genomineerden en uiteraard in het bijzonder de winnaar van harte proficiat.