Tongeren legt MiniWoud aan

BOS+ en de stad Tongeren gaan een MiniWoud aanleggen tussen de volkstuintjes en natuurgebied de Kevie. Hiermee creëren ze een kleine groene oase voor jong en oud.

 

Patrick Dewael, burgemeester : “De voordelen die bomen ons bieden zijn talrijk en divers. Ze zijn niet enkel ecologisch heel waardevol, maar hebben ook een belangrijke sociale rol. Elke boom biedt een meerwaarde in ons veranderend klimaat. Ze zijn hotspots van biodiversiteit en voor de mens.”

 

Een MiniWoud is een minibosje, waarbij inheemse bomen en struiken een groene oase brengen, de biodiversiteit stimuleren, natuurbeleving voor iedereen creëren en de klimaatverandering tegengaan.

 

“Het MiniWoud  gaan we aanleggen tussen de volkstuintjes en natuurgebied de Kevie. Het vormt een stapsteen voor dieren en planten en brengt de natuur dichter bij de stad. Daarnaast vormt het een kleine rustplek voor wie langs deze nieuwe doorgang passeert. Ook jongere kinderen kunnen zich er naar hartenlust uitleven en over de boomstammen klauteren”, aldus Patrick Jans, schepen van milieu.

 

Jeanine Vanvinckenroye, schepen van Openbare Werken en Onderwijs : “Het ontwerp kwam tot stand met behulp van de leerlingen van basisschool ‘t Atheneeke. Zij helpen ook mee met de aanplant van de bomen. Op deze manier is het MiniWoud niet enkel alleen voor maar ook door kinderen gemaakt. Buitenzijn en  –spelen in het groen is immers goed voor iedereen.”