Kroningsgeveltuintjes brengen sfeer in Tongerse straten

Gepubliceerd op 2 december 2021 om 17:08

Tongenaren kunnen dankzij de stad Tongeren gratis kroningsgeveltuinen aanleggen. Geïnteresseerden kunnen rekenen op ondersteuning bij zowel het ontwerp als de aanleg van tuinen.

 “2023… stilaan maar zeker komt het jaar van de Kroningsfeesten dichterbij. Een heel belangrijk jaar. Eerst en vooral voor de uitstraling van onze cultuurhistorische stad maar evenzeer in het kader van de verbondenheid en de samenwerking van de Tongenaren. In aanloop naar de Kroningsfeesten willen we alvast sfeer in de straat brengen. Geveltuinen zijn hiervoor zeker geschikt,” zegt Patrick Dewael, burgemeester.

Patrick Jans, schepen van Milieu : “Naast sfeer zorgen geveltuintjes ook voor een verkoelend effect, een grotere biodiversiteit en een betere luchtkwaliteit. Daarom bieden we graag de nodige ondersteuning bij het ontwerp van een geveltuin en zorgen we tevens voor de aanleg ervan, hierdoor wordt een geveltuin aanleggen gratis voor onze inwoners.”

Denkt u dat uw pand in aanmerking komt voor een kroningsgeveltuin?

Geef dan vanaf 6 december en uiterlijk op 14 januari 2022 uw gegevens door aan de milieudienst via het nummer 012 80 01 53 of via e-mail: milieu@stadtongeren.be.