fusieclub Unico Tongeren zorgt voor 300 kerstdiners

Zondag werden er maar liefst 300 kerstdiners verdeeld onder minderbedeelden door fusieclub Unico Tongeren.

De Kerstman zelf kwam een handje toesteken net zoals de zovele vrijwilligers.

Voorzitter, dit is toch een hele inspanning. Wat heeft u doen beslissen om dit te doen?

Covid19 heeft hard ingehakt op onze maatschappij, meer en meer mensen geraken in isolatie, meer en meer mensen leven op de grens van armoede. We zagen bij de eerste golf dat we toen al tijdens de pakjesbedeling wekelijks heel veel mensen hier een plezier mee deden, vandaar de beslissing.

We hebben de Tongerse ondernemers gecontacteerd van bij de eerste golf en zij waren onmiddellijk laaiend enthousiast om hun steentje…. zeg maar steen bij te dragen. Zonder hun was dit absoluut niet mogelijk!

Wij doen dit maar sporadisch, er zijn zoveel verenigingen in Tongeren (De Schakelaar, St-Giliskelderke, Huis van het kind....... ) die zich jaar in jaar uit inspannen voor de minderbedeelden. Daar maak ik een heel diepe buiging voor.

We zien hier heel veel vrijwilligers aan meehelpen, dat moet u toch plezier doen?

Ontzettend veel plezier, zeker in deze tijden.

Tijdens de eerste golf was er enorm veel solidariteit onder de mensen. Toen was het nog 11 miljoen Belgen samen tegen Covid19. Ondertussen zijn we 2 jaar verder en zie en merk je verdeeldheid onder de mensen. Dan doet dit toch wel veel plezier! Tenslotte zijn we allemaal mensen van vlees en bloed die hier op aarde voor een korte periode passanten zijn. Dus kunnen we best voor iedereen het zo goed mogelijk maken. Met een beetje verdraagzaamheid voor elkaar kunnen we al een eind komen.

Pakjesbedeling, benefiet, gratis jeugdvoetbal, kerstdiners ga je die trend verderzetten met Unico Tongeren?

Uiteraard gaan we dit proberen te blijven doen. Het lijkt me logisch als je iets kunt doen voor de maatschappij dat je dat dan ook doet.

We staan er te weinig bij stil, maar er leven nog veel mensen op de armoedegrens. Ik vind het onbegrijpelijk dat er in de 21ste eeuw nog zoveel mensen zich moeten zorgen maken over eten. Om welke reden dan ook (pech, ziekte, foute beslissingen, ...), er is niemand die hier zelf voor kiest.

Grote dank aan RAJA Belgium, Traiteur Bart Segers, Bakkerij Fastré, Brouwerij Bremans, Berghmans Luc, Opel Boden Tongeren, Centerfruit, JG Tuinen en Restaurant Stas-Dejong

foto's  Lisette Lenaers